| 04-05-09, 10:01 | |||
|
Walki Boksu:
|
|||
|
|
#1 (permalink) | |||||
|
challenger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Bet Cash: 500 Nominowany 37 razy w 13 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 2 |
– Tomek, wystąpisz 6 lutego w Rzeszowie. Po ciężkiej walce sprawdzianie z Ismailem Abdoulem do ringu wyjdziesz naprzeciwko równie doświadczonego Jozsefa Nagyego. Dwóch trudnych, a przede wszystkim zupełnie innych, rywali w ciągu trzech miesięcy. Jak się czujesz? Jak idą przygotowania? Z kim sparujesz? – Obecnie sparuję z zawodnikiem z Łotwy i Łukaszem Rusiewiczem. Przygotowania wchodzą w decydującą fazę, jest coraz lepiej, ale na pewno to nie jest jeszcze to, czego oczekiwałbym od siebie. Do walki pozostaje jednak troszkę czasu, więc na pewno będzie dobrze. – Jak byś ocenił styl Nagyego? Pawłowi Kołodziejowi sprawił dużo problemów, natomiast jego walka z Zackem Mwekasse odbiła się głośnym echem w środowisku bokserskim na całym świecie. – Jozsef Nagy to pięściarz, który potrafi szybko skrócić dystans w półdystansie, zadaje ciosy podbródkowe, sierpowe, jest doświadczony i, jak pokazała jago walka z Zackem Mwekasse, bardzo ambitny. – Obserwując Twoja karierę przeciwnikiem o podobnym stylu był Gruzin Siproshvili. Będziesz dalej „zarzucać” swojego przeciwnika lewym prostym, czy może dołożysz coś do swoich kombinacji? – Walka z Sandro Siporoshvilim bardzo dużo mi dała, to był bardzo trudny test dla mnie, na pewno jestem już innym zawodnikiem dzięki niej. Jeśli chodzi o plan na walkę, to przede wszystkim będę się starał wykorzystać zasięg ramion i pracę nóg. Moim celem na tą walkę jest realizacja założeń trenera, jeśli zaboksuję tak, jak tego ode mnie oczekuje, to wszystko będzie dobrze. ![]() – Walką z Nagym rozpoczynasz czwarty rok startów na zawodowstwie. Czwarty rok w wadze cruiser i 17. walka. Wydaje się, że pierwszy etap okrzepnięcia na zawodowstwie masz już za sobą. Jesteś gotowy na większą walkę lub w inną stronę – na zmianę kategorii wagowej? – Może od końca. Na pewno zostanę w wadze crusier jeszcze jakiś czas i będę starał się najpierw w niej osiągnąć jakiś sukces. Na chwilę obecną koncentruję się jedynie na najbliższym pojedynku, a co przyniesie przyszłość – któż to wie. Po pierwsze, muszę przyznać, że bardzo szybko mi ten czas minął i jestem zadowolony z decyzji, jaką podjąłem, będąc młodym chłopakiem. Mam nadzieję, że kontuzje będą mnie omijały i pokażę jeszcze, na co mnie stać.– Niedawno Polskę obiegła informacja o planowanym wprowadzeniu systemu PPV w kontekście walk Tomasza Adamka. Jak na to patrzysz? – System PPV jest obecny w wielkim boksie już jakiś czas. W USA walki najlepszych biją rekordy, jeśli chodzi o przychody zarówno dla stacji TV, jak i samych pięściarzy. Myślę, że stacja Polsat dobrze przyjrzała się rynkowi i chyba wie, czy to dobry krok. Jest to jednak bardzo innowacyjne rozwiązanie i zobaczymy, czy spodoba się ono kibicom. – Dziękuję i pozdrawiam kibiców. Rozmawiał Paweł Matusik Jozsef Nagy - SERCE DO WALKI:
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Gajowiak ; 01-27-2010 o 11:26 |
|||||
|
|
|
|||||
|
|
#3 (permalink) | |
|
Cytat:
Troche zal mi bylo wegra bo juz sie cieszyl z wygranej a tu nagle podliczanie punktow(juz nie wnikajac czy slusznie czy nie, nie pamietam czy tam bylo zderzenie glowami i jakie byly zasady, whatever...) . Co do walki z Mwekassa to pokazal jaja, ale mial tez kupe szczescia bo o ile dobrze pamietam to pare razy go gong ratowal. Swego czasu o walce z Mwekassa mowil Bartnik, ze chetnie by taka wzial o WBF jakby mu zaproponowali. Mowil wlasnie, ze Mwekassa jest bardzo silny ale jak sie przetrzyma pare rund to po nim tak jak z Nagym bylo(wlasciwie to chyba po walce z Nagym tak mowil). Chetnie zobaczylbym walke Hutkowski-Bartnik o jakis WBF na przyklad. Chociaz szkoda, ze Bartnik nie jest mlodszy ze 3 lata. |
||
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
Cytat:
, zajebiste ,że też wczśniej tego nie widziałem ;]
|
|||