04-05-09, 10:01
Reklama

Podziękowań: 0
Podziękował 2 x w 2 postach
Walki Boksu:

Walki zawodowego Boksu:

stare 01-23-2010, 18:46   #1 (permalink)
challenger

Bet Cash: 500
Nominowany 37 razy w 13 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie Tomasz Hutkowski: Decydująca faza

– Tomek, wystąpisz 6 lutego w Rzeszowie. Po ciężkiej walce sprawdzianie z Ismailem Abdoulem do ringu wyjdziesz naprzeciwko równie doświadczonego Jozsefa Nagyego. Dwóch trudnych, a przede wszystkim zupełnie innych, rywali w ciągu trzech miesięcy. Jak się czujesz? Jak idą przygotowania? Z kim sparujesz?

– Obecnie sparuję z zawodnikiem z Łotwy i Łukaszem Rusiewiczem. Przygotowania wchodzą w decydującą fazę, jest coraz lepiej, ale na pewno to nie jest jeszcze to, czego oczekiwałbym od siebie. Do walki pozostaje jednak troszkę czasu, więc na pewno będzie dobrze.

– Jak byś ocenił styl Nagyego? Pawłowi Kołodziejowi sprawił dużo problemów, natomiast jego walka z Zackem Mwekasse odbiła się głośnym echem w środowisku bokserskim na całym świecie.

– Jozsef Nagy to pięściarz, który potrafi szybko skrócić dystans w półdystansie, zadaje ciosy podbródkowe, sierpowe, jest doświadczony i, jak pokazała jago walka z Zackem Mwekasse, bardzo ambitny.

– Obserwując Twoja karierę przeciwnikiem o podobnym stylu był Gruzin Siproshvili. Będziesz dalej „zarzucać” swojego przeciwnika lewym prostym, czy może dołożysz coś do swoich kombinacji?

– Walka z Sandro Siporoshvilim bardzo dużo mi dała, to był bardzo trudny test dla mnie, na pewno jestem już innym zawodnikiem dzięki niej. Jeśli chodzi o plan na walkę, to przede wszystkim będę się starał wykorzystać zasięg ramion i pracę nóg. Moim celem na tą walkę jest realizacja założeń trenera, jeśli zaboksuję tak, jak tego ode mnie oczekuje, to wszystko będzie dobrze.

– Walką z Nagym rozpoczynasz czwarty rok startów na zawodowstwie. Czwarty rok w wadze cruiser i 17. walka. Wydaje się, że pierwszy etap okrzepnięcia na zawodowstwie masz już za sobą. Jesteś gotowy na większą walkę lub w inną stronę – na zmianę kategorii wagowej?

– Może od końca. Na pewno zostanę w wadze crusier jeszcze jakiś czas i będę starał się najpierw w niej osiągnąć jakiś sukces. Na chwilę obecną koncentruję się jedynie na najbliższym pojedynku, a co przyniesie przyszłość – któż to wie. Po pierwsze, muszę przyznać, że bardzo szybko mi ten czas minął i jestem zadowolony z decyzji, jaką podjąłem, będąc młodym chłopakiem. Mam nadzieję, że kontuzje będą mnie omijały i pokażę jeszcze, na co mnie stać.

– Niedawno Polskę obiegła informacja o planowanym wprowadzeniu systemu PPV w kontekście walk Tomasza Adamka. Jak na to patrzysz?

– System PPV jest obecny w wielkim boksie już jakiś czas. W USA walki najlepszych biją rekordy, jeśli chodzi o przychody zarówno dla stacji TV, jak i samych pięściarzy. Myślę, że stacja Polsat dobrze przyjrzała się rynkowi i chyba wie, czy to dobry krok. Jest to jednak bardzo innowacyjne rozwiązanie i zobaczymy, czy spodoba się ono kibicom.

– Dziękuję i pozdrawiam kibiców.

Rozmawiał Paweł Matusik

Jozsef Nagy - SERCE DO WALKI:
Aby zobaczyć link załóż konto: zarejestruj sie

Ostatnio edytowane przez Krzysztof Gajowiak ; 01-27-2010 o 11:26
Duncan jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 01-23-2010, 18:47   #2 (permalink)
challenger

Nominowany 37 razy w 13 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

Bardzo dobry rywal dla Tomka. A co do Nagyego i Mwekasse, to jak Binkowski z Butlerem.
Duncan jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 01-23-2010, 19:12   #3 (permalink)
contender

Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Paweł Matusik Zobacz post
Bardzo dobry rywal dla Tomka. A co do Nagyego i Mwekasse, to jak Binkowski z Butlerem.
Nagy to bardziej polciezki, ale chlop ma ambicje, to trzeba przyznac. Szkoda, ze tak wyszlo z Kolodziejem.
Troche zal mi bylo wegra bo juz sie cieszyl z wygranej a tu nagle podliczanie punktow(juz nie wnikajac czy slusznie czy nie, nie pamietam czy tam bylo zderzenie glowami i jakie byly zasady, whatever...)
.
Co do walki z Mwekassa to pokazal jaja, ale mial tez kupe szczescia bo o ile dobrze pamietam to pare razy go gong ratowal.
Swego czasu o walce z Mwekassa mowil Bartnik, ze chetnie by taka wzial o WBF jakby mu zaproponowali.
Mowil wlasnie, ze Mwekassa jest bardzo silny ale jak sie przetrzyma pare rund to po nim tak jak z Nagym bylo(wlasciwie to chyba po walce z Nagym tak mowil).

Chetnie zobaczylbym walke Hutkowski-Bartnik o jakis WBF na przyklad. Chociaz szkoda, ze Bartnik nie jest mlodszy ze 3 lata.
gnianignian jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 01-23-2010, 19:49   #4 (permalink)
challenger

Skąd: Dla nich hołd ,dla tych noszących blizny... dla nich.. w imie dobra Ojczyzny.
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Cytat:
Aby zobaczyć link załóż konto: zarejestruj sie

:D :D O kurwa to sie nagy popisał, to najbardziej w boksie lubie walk thorugh wall of pain to the final victory , i ta radość z narożnika , zajebiste ,że też wczśniej tego nie widziałem ;]
Wiechu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Tagi
decydująca, faza, hutkowski:, tomasz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania