![]() |
#1 (permalink) |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Nov 2013
Nominowany 467 razy w 136 Tematach
![]() |
![]() ![]() Jak wiemy od wczoraj, Johnathon Banks, uczeń Emanuela Stewarda, trener Władimira Kliczki, ma zostać nowym szkoleniowcem Izu Ugonoha (18-1, 15 KO). Obecnie dopinane są ostatnie szczegóły kontraktu pomiędzy naszym bokserem i amerykańskim szkoleniowcem. Tymczasem postanowiliśmy skontaktować się z Johnathonem Banksem i podpytać go o współpracę z Izu. Oto, co miał do powiedzenia 36-letni trener w rozmowie z Boxing.pl. - Oglądałem walki Izu. Zauważyłem, że posiada on wiele talentów, ale trzeba je z niego wydobyć. Musimy wykorzystać jego potencjał. Wkrótce może dojść do rozpoczęcia naszej współpracy. Moim celem jest pojawienie się w Polsce, taki jest plan. Kocham wasz kraj - mówił nam Banks. - Pamiętam Izu z obozu treningowego Władimira Kliczki (kwiecień 2015, Floryda - red.). Tak naprawdę to ja wpadłem na pomysł, żeby zaprosić wtedy Izu do nas. Razem z Władimirem uznaliśmy wtedy, że to naprawdę utalentowany chłopak. Taka była jego i moja opinia na temat Izu - wspomina Johnathon. - Moim zdaniem każdy zawodnik jest dla trenera wyzwaniem, ponieważ jeśli pragnieniem trenera jest rozwój zawodnika, uczynienie go lepszym, to stanowi to wyzwanie. Gdy trener i zawodnik już zaczynają razem pracować, wyzwanie staje się prostsze: widzisz, jak otwarty na rozwijanie się jest zawodnik, jakie są jego chęci na wykorzystywanie talentu. Moim zadaniem jest dostrzeżenie tego talentu i wydobywanie go z pięściarza. Nie próbuję wtedy uczyć czegoś nowego, tylko staram się rozwinąć ten talent jeszcze bardziej - przedstawia swój punkt widzenia amerykański szkoleniowiec. - Realizuję obecnie w Detroit pewien program rozwoju boksu amatorskiego, mam pod opieką wielu dzieciaków. Do tego prowadzę też Cecilię Braekhus - odpowiedział Banks, zapytany o to, z kim obecnie współpracuje. - Więcej na temat Izu powiem wam, kiedy już zacznę pracę z nim - zakończył Amerykanin. ![]() Rozmawiał: Krystian Sander/Boxing.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Apr 2018
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Z jednej strony pełna zgoda i mam podobne wrażenia jak czytam takie rzeczy, z drugiej strony chyba każdy Amerykanin mający jakieś interesy w Polsce mówi coś takiego. To może być bardziej w rodzaju "byłem tam raz i było fajnie", niż coś faktycznie związanego z miłością.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 (permalink) | |
bum
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Ja uważam że Banks to dobry trener dla Izu. Wolę jego niż Wilczewskiego...
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 (permalink) |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Nominowany 4 razy w 4 Tematach
![]() |
![]()
To prawda. "Kocham go jak brata/syna". "Błogosławię cię". Jak to czytam albo słyszę, to już mi się rzygać chce. Strasznie to sztuczne i deprecjonuje prawdziwą moc tych słów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) | |
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Łukasz Janik dla boxing.pl przed walką z Afolabim: będę gryzł liny, żeby wygrać | Wiechu | Wywiady | 6 | 01-11-13 19:00 |
Za pięć dwunasta - sonda boxing.pl: Malignaggi czy Broner? & Banks czy Mitchell? | Paweł Rozmytański | Newsy | 20 | 23-06-13 10:33 |
Banks dla boxing.pl o rewanżu z Sethem Mitchellem i pojedynku Kliczki z Pianetą | Tomasz Nowak | Wywiady | 0 | 03-05-13 13:58 |
Johnathon Banks dla boxing.pl przed swoim debiutem trenerskim i walką z Mitchellem | Wiechu | Wywiady | 24 | 13-11-12 17:29 |
Johnathon Banks dla Boxing.pl - "Chcę Powietkina" | Wiechu | Wywiady | 7 | 04-02-12 15:53 |