![]() |
#21 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2004
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Też miałem coś takiego na początku ,ale jak z biegiem czasu będzi ci się to zdażać coraz rzadziej.Takie rany o ,których mówiłeś goją sie z koła 3 tygodnie.Jak chcesz szybszej regeneracji polecam sterydy.
Takie jakie lekaż daje na recepte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 (permalink) |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Nov 2002
|
![]()
Jak juz chodzi o urazy to niech ktoś powie mi co jest z moim barkiem. Na wakacjach miałem ciężki wypadek. Miałem między innymi wyłamany barki.
Teraz lewa ręka przy podnoszeniu boli mnie jak szlag, a najgorszy to nie jest ból tylko to że ręke dam rade podniesć na pewną wysokość i wyżej nie pójdzie. Tak jakbym miał jakąś blokadę. Może mi ktoś powiedzieć co ja mam robic i czy to jakimiś ćwiczeniami da rade wyeliminować czy trzeba iść do specjalisty? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Apr 2004
|
![]()
Najpierw udaj się do lekarza i dowiesz się co jest z ręką, a dopiero później będzie można pomyśleć nad tym jak temu zaradzić. Chodzi o to, żeby czegoś nie spieprzyć jeszcze bardziej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 (permalink) |
Rookie
![]() Zarejestrowany: Oct 2004
|
![]()
Na siniak na twarzy, limo czy jak kto woli piz... pod okiem najlepsza jest pasta do zebow. Zwykla dziecieca pasta do zebow. O ile oczywiscie nie jest to 3 godziny po uderzeniu. Najlepiej na jak najswierzaszy siniak nalozyc troszke pasty, trzymac nie wiecej jak 20 - 30 min. Wazny jest ten czas bo pozniej mozena miec tylko kawal miesa pod okiem, jak wiadomow pasta ma dosc silne wlasciwosci bakteriobojcze i skorozrace
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 (permalink) |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Dec 2005
|
![]()
Mam pytanie. Kiedyś mocno pizgnałem w ściane(%
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Dec 2005
|
![]()
jest takie złamanie - nazywa się "bokserskie" - jest to złamanie V-tej Kości śródręcza z zagięciem dodłoniowym odłamu dystalnego. Towstaje to wtedy gdy głowna sił uderzenia jest tej wysokości a nie II -III kość. Musiałeś lekko trafić uszkodzic okostną jedynie bo ze złamaniem - nie dał byś rady nic zrobić. Dobre na krwiaki jest maść - Lioton 1000 j. bez receptry sie ja kupuje i dwa razy sie wciera ale zawsze bezpośrednio po urazie lód woda lód - 15 min. zeby zatrzymać krwawienie.
Moja osobista rada uderzaj prawidłowo !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|