boks, forum, zobacz
Wróć   boks, forum, zobacz > BoxingForum > Szatnia
100bonus

Komentarz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
04-05-09, 10:01
Reklama

Podziękowań: 0
Podziękował 2 x w 2 postach
Walki Boksu:

Walki zawodowego Boksu:

stare 03-08-2010, 13:25   #1 (permalink)
challenger

Skąd: Dla nich hołd ,dla tych noszących blizny... dla nich.. w imie dobra Ojczyzny.
Bet Cash: 500
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie Avatar---Epic Fail :O

No i jak tam Cameron sie powiesi?

Pewnie nie bo podobno dobijają do 3mld zysków i będzie mógł sobie kupić jakiś mały kraj na własność , anyway pracowali chłopaki 10 lat i niezbyt ich doceniło to "Środowisko Twórcze" A przecież taki "przełom w kinematografii".... Dziwie sie troche bo byłem w kinie i powiem ,że mi sie podobało zdecydowanie bardziej niż myślałem,że bedzie mi sie podobać ,
jak widziałem te przerośnięte smerfy w reklamówkach telewizyjnych to niewiedziałem czy sie śmiać czy płakać , ale po pierwszej godzinie seansu juz sie do nich przyzwyczaiłem.(Oczywiście najlepsza Rola to Pułkownik). Ogólnie historia , wiadomo z założenia dla wszystkich i nieco oczywista , niemniej jednak mnie bardzo wciągneła i bawiłem sie świetnie, efekty po prostu mistrzostwo i to co najbardziej podziwiam=wyobraznia twórców ,wymyśleć i stworzyć tyle rzeczy przez ten cały las po helikoptery to naprawde coś.W ogólnym rozrachunku film bardzo dobry zaczynający nową epoke, 3d.

Szczerze powiem, że tego Hurt Lockera nie widziałem ,ale podobno jest już na dvd , jezeli tak to napewno wypozycze , w kazdym razie słyszałem ze nic wybitnego to nie jest ,a w polsce nie było go nawet w kinach bo dystrybutorzy bali sie ,że nikt nie bedzie chciał tego obejżeć :D.

Najbardziej niedocenione filmy to moim zdaniem "Bękarty wojny" i "District 9".

Ostatnio edytowane przez Wiechu ; 03-08-2010 o 13:48
Wiechu jest teraz aktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 03-08-2010, 13:43   #2 (permalink)
champion

Bet Cash: 9999
Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 5
Domyślnie

A ja sie ciesze bardzo ze Avatar tutaj polegl. Efekty, sposob wykonania itd. robia wrazenie, ale film jako film jest po prostu przecietny i nagrody za najlepszy film czy dla najlepszego rezysera byc nie powinno.

Hurt Locker... wczoraj na canal+ lecial ale nie mialem czasu obejrzec. Jeszcze w tym tygodniu pewnie bedzie to sobie obejrze...
Tomasz Siwko jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 03-08-2010, 13:46   #3 (permalink)
journeyman

Nominowany 22 razy w 2 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 1
Domyślnie

Akurat można było się spodziewać, że Avatar nie dostanie tego najważniejszego Oskara za najlepszy film. Ja w ogóle mam duży dystans do tych nagród: wpadek, głupich wyborów Akademii (chociażby nagrodzenie "Rocky'ego" zamiast "Taksówkarza") było tyle, że aż głowa pęka. Nie przywiązuje do tego większej wagi. "Avatar" to prosta historyjka, fabuła nie przeszkadza, ma za to opakowanie - budzące absolutny podziw. Ja nie jestem miłośnikiem takich filmów - mam swoje inne kino. Doceniam wagę tego dzieła, niemniej Cameron dostał już Oskara za film o podobnych walorach (tzn przerost formy nad treścią) - Titanica. Najwidoczniej uznali, że już wystarczy.

Ten rok był bardzo słaby jeśli chodzi o hollywódzkie kino, zresztą poprzedni również nie powalał na kolana. Po tym jak w 2008 roku, niemal całą pulę zgarnęły dwa absolutnie świetne filmy "To nie jest kraj dla starych...." i "Aż poleje się krew" nastąpiły dwa lata posuchy. "Hurt Locker" to dobry film i nic ponadto.
Przemysław Mrzygłód jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 03-08-2010, 13:48   #4 (permalink)
champion

Domyślnie

Bekarty wojny to jak dla mnie swietny film.... szkoda ze nie zostal doceniony

stare 03-08-2010, 13:55   #5 (permalink)
journeyman

Domyślnie

A tak. Bękarty to w zasadzie taki bardzo pozytywny wyjątek tego roku, jeśli chodzi o Hollywood. Przynajmniej Christoph Waltz dostał nagrodę za rolę drugoplanową, która należału mu się jak psu buda. No ale znając szanowną Akademię, od początku można się było spodziewać, że "Bękarty" stoją na straconej pozycji jeśli chodzi o szanse główną statuetkę.

stare 03-08-2010, 14:15   #6 (permalink)
challenger

Skąd: Dla nich hołd ,dla tych noszących blizny... dla nich.. w imie dobra Ojczyzny.
Domyślnie

Powiem tak, sądze ,że w tym roku jak często zaważyła Polityka ,Pierwszy raz w historii Kobieta dostałą oscara za reżyserie.... , na dzień kobiet. Swoją droga przemek "There will be blood" to Ciekawy film ale jednak moim zdaniem nieco przereklamowany, oglądałem go właśnie wczoraj 1szy raz i spodziewałem sie nieco więcej,szczególnie ,że ta gale kiedy on zgarnął kilka oscarów i był uznany za nr 2 roku oglądałem na żywo. Wspominane Bękarty wojny, moim zdaniem znacznie lepsze, a prawie nic nie otrzymały.

stare 03-08-2010, 14:52   #7 (permalink)
champion

Domyślnie

Tarantino za kazdym razem jest niedoceniany. Pulp Fiction tez sukcesow na oscarowej gali nie odnioslo. Roznica jest jednak taka ze rok 1994 byl niezwykle bogaty w dobre filmy... chociazby Forrest Gump czy Skazani na Shawshank. Ze wszystkich film ktore w tym roku widzialem "Bekarty..." byl zdecydowanie najlepszy.

stare 03-08-2010, 15:18   #8 (permalink)
journeyman

Domyślnie

Wiechu, polityka niemal zawsze jest nieodłączną częścią tych nagród. Mógłbym takich przykładów wymienić sporo, zresztą nie dotyczy to tylko Oskarów, a większości festiwali filmowych...
"Aż poleje się krew" to jest - jak na standardy Hollywood - film cholernie mądry, niełatwy do przeczytania, a z drugiej strony dobrze się go ogląda, nie przytłacza specjalnie widza jakąś pompatyczną symboliką. Nie ukrywam, że ja w ogóle jestem wielkim fanem P.T Anderssona, wszystkie jego 3 "duże" filmy, tj. "Aż poleje się krew", "Magnolię" i przede wszystkim "Boogie Nights" uważam za wybitne. Nie będę Cię oczywiście na siłę przekonywał o wielkości "Aż poleje..." - każdy ma swoje kino i każdy ma sporą swobodę w jego ocenianiu

Tomku co do Tarantino, to obawiam się, że będzie z nim tak jak swego czasu ze Scorsese. Martin miał wyjątkowego pecha co do Akademii, aż w końcu dali mu Oskara za jeden z najsłabszych filmów w karierze: "Infiltrację".A to twórca "Taksówkarza", "Wściekłego Byka", "Chłopców z ferajny", "Ostatniego kuszenia Chrystusa" i parunastu innych filmów, które spokojnie mogłyby dostać statuetkę za najlepszy film. Tarantino jest jeszcze młody i pewnie prędzej czy później szanowna Akademia się nad nim zlituje, boję się jednak, że nagrodę dostanie za zasługi, a nie za swoje dzieło.

stare 03-08-2010, 16:01   #9 (permalink)
challenger

Domyślnie

Dobrze ,że wspomniałeś o Magnolii , to moim zdaniem bardzo niedoceniane , prawdziwe arcydzieło jeden z moich ulubionych filmów all time , boogie nights też jest w porządku(to ten o kolesiu z wielką pałą? tak? dosyć dawno widziałem ) Jednak dla mnie nie rewelacyjny , to samo z aż poleje sie krew napewno solidne ciekawe kino, któremu czegoś jednak (przynajmniej jak dla mnie) zabrakło.

stare 03-08-2010, 16:09   #10 (permalink)
journeyman

Domyślnie

Cytat:
Napisał Wiechu Zobacz post
boogie nights też jest w porządku(to ten o kolesiu z wielką pałą? tak? dosyć dawno widziałem
Dokładnie ten

Cóż jak mówię, nie mam specjalnie w zwyczaju przekonywać nikogo na siłę co do wybitności danego filmu. Jak już wcześniej wspomniałem szanuję prawo każdego do oceny, wściekam się tylko wtedy kiedy rozmówca nie ma merytorycznych podstaw do wygłaszania recenzji, a pomimo tego się na to decyduje. W tym przypadku tak nie jest więc nie ma problemu
Komentarz

Tagi

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania