![]() |
#1 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2003
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Nagrodę za najbardziej bezsensowną wypowiedź roku otrzymał sekretarz obrony USA Donald Rumsfeld.
Nagroda, przyznawana przez Plain English Campaign, brytyjską grupę walczącą o zrozumiały język angielski w wystąpieniach publicznych, dotyczy wypowiedzi amerykańskiego polityka podczas jednej z konferencji prasowych na temat Iraku: "Informacje, z których wynika, że nic się nie dzieje, uważam za bardziej interesujące, ponieważ wiemy, że - jak wiadomo - są rzeczy, o których wiemy, że o nich wiemy. Wiemy też, że są znane niewiadome, to znaczy, że są rzeczy, o których wiemy, że nic o nich nie wiemy. Ale są również nieznane niewiadome - takie, o których nie wiemy, że o nich nie wiemy". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Sep 2002
|
![]()
Ponoć pod uwagę brano również wypowiedź Busha, która mimo iż krótsza, była równie "głęboka"
![]() Kiedy słyszałem na żywca wypowiedź Rumsfelda zwątpiłem, zresztą mówca też chyba próbował coś z tym zrobić, ale w taki sposób brnął tylko dalej. Ciekawe kto wygrałby u nas? Mam swojego faworyta :D a nawet kilku. Żeby nie być gołosłownym wystarczy przypomnieć sobie kilka wystąpień posłanki Beger. Ona jest klasą samą dla siebie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2003
|
![]()
Beger dowaliła w jednym z programów TVP1: Jesteśmy przeciwni tej wojnie, mam tu dowody w postaci listów, które Andrzej Lepper słał do Busha i przewodniczącego ONA - ANNANA KOFANA :D Jak to zobaczyłem to z wrażenia mało nie padłem. Wypowiedź o kurwikach też była na poziomie :D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) | |
Super Moderator
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) | |
journeyman
![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Aug 2002
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 (permalink) | |
Super Moderator
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 (permalink) |
Rookie
![]() Zarejestrowany: Nov 2004
|
![]()
Off topic ale nie bede nowego tamatu zaladal.
Ja daje na najbardziej bezsensowna wypowiedz wypowiedzie nauczycielki od polskiego Siedzi i sprawdza obecnosc w dzienniku i wyskakuje z takim tekstem: "CICHO BO NIC NIE WIDZĘ" |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 (permalink) | |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Nov 2002
|
![]() Cytat:
Po tym hasle myślałeż że ławke przegryze. Potem zczapiliśmy się że babka mówić nie umie, i wiele osób pisało jej hasła na końcu zeszytu. Wyrazy takie jak "bohaterzy, z berlinu, kluczów były na porządku dziennym |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|