![]() |
#1 (permalink) |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Nominowany 269 razy w 112 Tematach
![]() |
![]() ![]() Teza, iż porażka Chada Dawsona z Jeanem Pascalem była wynikiem różnicy ich pięściarskich możliwości na nieznaczną korzyść tego drugiego jest do przyjęcia, jednak nie wielu kibiców zawodowego boksu tak naprawdę się pod nią podpisuje. Można było odnieść wrażenie, że w tej względnie wyrównanej, zakończonej na korzyść Kanadyjczyka walce, Pascal wspiął się na absolutne wyżyny swoich możliwości. Dawson z kolei dał - jak na siebie walkę, której biorąc pod uwagę swoje możliwości, powinien się po prostu wstydzić. Nie ma sensu przypominać, że walka zakończyła się przed czasem na skutek kontuzji Amerykanina, który tuż przed zakończeniem ostatniej tego starcia odsłony miał przygniatająca przewagę nad rywalem. Tego zwycięstwa, mistrzostwa świata jak również późniejszych wielkich walk i honorariów Kanadyjczykowi odebrać już nikt nie może. Na szczycie wagi półciężkiej, 15 października na ringu w Los Angeles spotkają się wspomniani Hopkins z Dawsonem, który od niedawna szlifuje rzemiosło pod okiem samego Emanuela Stewarda. Hopkins, ten niewiarygodnie z kolei zakonserwowany pięściarz, były król kategorii średniej stanie przed kolejną olbrzymią szansą, tym razem przed szansą wpisania się w historię jako jeden z dwóch najlepszych zawodników bieżącego stulecia (obok Roya Jonesa Juniora) w limicie do 175 funtów. – To walka o wszystko. Chciałem tego pojedynku od trzech lat. Moim największym marzeniem jest pokonanie go. Jestem od niego młodszy, większy i silniejszy. Nikogo takiego jak ja nie pokonał on w ostatniej dekadzie – mówił Dawson, który w ocenie bukmacherów jawi się jako nieznaczny tylko faworyt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
V.I.P
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jan 2008
Nominowany 10 razy w 8 Tematach
![]() |
![]()
Hopkinsa nie słusznie uważało się za nr.1 wagi półciężkiej przez cały jego pobyt w tej wadze. Pobił Tarvera w 2006, a potem zmagał się ze średnimi i super średnimi w limicie półciężkiej. Bez jaj. Dawson był numerem 1. Do tego Hopkins unikał tego Chada jak ognia. Wg mnie Dawson pokona Hopka wysoko na punkty i zacznie się gadanie o tym, że Hopek był głowniany w tej walce albo coś. Tak jak to było po walce z Calzaghe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) | |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Nominowany 269 razy w 112 Tematach
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 (permalink) | |
![]()
Z wrodzonego lenistwa (i braku czasu) przekopiuję mój stary post
Cytat:
Nie wiem skąd on miał takie informacje, ale pamiętam byłem tym trochę zaskoczony. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) | |
contender
![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
DeGale pewny siebie przed sobotnią galą | Adrian Golec | Newsy | 3 | 06-12-10 18:45 |
Cloud pewny siebie. | Adrian Golec | Newsy | 0 | 01-11-10 16:52 |
Pavlik jedynie 4 funty ponad limit na 5 tygodni przed walką. | Adrian Golec | Newsy | 1 | 09-10-10 09:40 |
Cloud: Dawson ucieka przed dobrymi pięściarzami | Adrian Golec | Newsy | 0 | 11-08-10 12:20 |
Tua był przed walką kontuzjowany | Adrian Golec | Newsy | 0 | 29-07-10 09:13 |