| 04-05-09, 10:01 | |||
|
Walki Boksu:
|
|||
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Bet Cash: 500 Nominowany 18 razy w 10 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 2 |
Grupa Golden Boy Promotion, zwróciła się do mediów z oficjalnym potwierdzeniem rewanżowego pojedynku, pomiędzy mistrzem WBA i WBO kategorii lekkiej Juanem Manuelem Marquezem (50-5-1, 37 KO), a byłym mistrzem tej dywizji Juanem Diazem (35-3, 17 KO). Starcie to odbędzie się 31 lipca w hali Mandalay Bay w Las Vegas.Pierwszy pojedynek pomiędzy tymi meksykańskimi wojownikami odbył się w lutym 2009 r. i został okrzyknięty walką roku. Była to niesamowita wojna obfitująca w nieskończoną ilość wymian, w której to bardziej doświadczony Marquez okazał się górą. Stary mistrz pozwolił się zepchnąć do obrony i w niej, w swoim stylu bardzo skutecznie kontrował nacierającego Diaza. Walka była wyrównana do czasu, aż Baby Bull nie wytrzymał narzuconego przez samego siebie tempa tamtego pojedynku. Marquez znokautował Diaza w 9 rundzie. Długo miałem w głowie tę walkę. Mam zamiar podnieść się po tamtej 9 rundzie. Wielu mówi, że muszę wygrać to starcie - mówił Diaz. Chcę walczyć z Diazem z dwóch powodów: po pierwsze, on jest wspaniałym pięściarzem i zasługuje na rewanż, po drugie wielu ludzi chce zobaczyć tę walkę. Może i tym razem nasze starcie zostanie uznane za walkę roku - mówił Juan Manuel Marquez Obaj pięściarze przegrali swoje ostatnie walki. Organizatorzy liczą, że pojedynek ten powtórzy sukces z zeszłego roku. Wydaje się jednak, że o ile zawodnicy ci mogą po raz drugi stworzyć bardzo efektowną walkę, o tyle wartość ewentualnego zwycięstwa, będzie nieporównywalnie niższa, niż ta z lutego 2009 roku. Zobacz rekord zawodników: Ostatnio edytowane przez Adrian Golec ; 05-03-2010 o 11:31 |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Bet Cash: 500 Nominowany 18 razy w 10 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 2 |
Coś mi mówi, że tym razem Marquez tego nie wygra. Diaz będzie prawdopodobnie w dyspozycji zbliżonej do tej z ich pierwszego sytarcia. Forma Marqueza z kolei, może znacząco odbiegać... Lata lecą i ta huśtawka z wagą...
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| diaz, marquez, oficjalnie. |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|