04-05-09, 10:01
Reklama

Podziękowań: 0
Podziękował 2 x w 2 postach
Walki Boksu:

Walki zawodowego Boksu:

stare 04-11-2010, 09:48   #1 (permalink)
champion

Bet Cash: 9999
Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 5
Domyślnie Holyfield wiecznie młody

W walce weteranów 48-letni Evander Holyfield (43-10-2, 28 KO) pokonał 42-letniego Francoisa Bothe (47-5-3, 28 KO). Były niekwestionowany mistrz świata wagi ciężkiej tym razem wywalczył mniej znaczący tytuł federacji WBF, co jednak biorąc pod uwagę jego metrykę i tak jest bardzo imponującym osiągnięciem.
Po dwóch pierszych dobrych rundach dla Bothy, przyszły dwa kolejne bardziej wyrównane starcia, w których Holyfield skupiał się na kontrowaniu ataków Bothy. W rundzie 5., 6. i 7. zarysowała się już przewaga Holyfielda. W 8. straciu Holyfield trafił Bothe potężnym ciosem z prawej ręki. Botha wylądował na deskach, zdołał się jeszcze podnieść, ale Holyfield nie przepuścił szansy - zaatakował wstrząśniętego rywala i zmusił sędziego ringowego do przerwania pojedynku.
Mimo, że Holyfield zbliża się do 50-tki, to cały czas trzeba go zaliczać do szerokiej czołówki wagi ciężkiej. Chyba wszyscy zastanawiamy się jak długo może to jeszcze potrwać.

Aby zobaczyć link załóż konto: zarejestruj sie

Aby zobaczyć link załóż konto: zarejestruj sie

Tomasz Siwko jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 11:09   #2 (permalink)
contender

Bet Cash: 500
Nominowany 30 razy w 7 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

Holyfield dostanie jeszcze jedną well-paid fight, dla Bothy to jest pewnie koniec.
Piotr Topór jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 11:22   #3 (permalink)
challenger

Bet Cash: 820
Nominowany 17 razy w 6 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

mi się wydaje, że w takich walkach weteranów Holyfield w tej chwili wygrywa z każdym. W walkach z obecną czołówką jest na straconej pozycji (mówię tu o top 10 i paru aspirujących), jednak niejednemu solidnemu pięściarzowi mógłby jeszcze napsuć krwi. Z drugij strony szkoda, że musi dalej walczyć, no ale sam jest sobie winien
Tomek Nowak jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 11:31   #4 (permalink)
Super Moderator

Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Black Dragon
Domyślnie

Gdzies na jakims z portali (ale nie pamietam juz dokladnie gdzie) wpadlo mi w oczy takie zdanie ze Holy spelnil marzenie i zostal po raz piaty mistrzem swiata wagi ciezkiej
Black Dragon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 11:38   #5 (permalink)
champion

Bet Cash: 9999
Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 5
Domyślnie

Ja bym chetnie zobaczyl Holyfielda z McCallem
Tomasz Siwko jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 11:50   #6 (permalink)
prospect

Domyślnie

Cytat:
Napisał Black Dragon Zobacz post
Gdzies na jakims z portali (ale nie pamietam juz dokladnie gdzie) wpadlo mi w oczy takie zdanie ze Holy spelnil marzenie i zostal po raz piaty mistrzem swiata wagi ciezkiej

a tak naprawdę tytuł wywalczył trzy razy i tylko w jednym przypadku majac za rywala naprawdę bezdyskusyjnego mistrza świata. Ruiza w ogóle nie liczę gdyż nawet w swoim prime to nie był wybitny bokser na miarę championa.
kubuś jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 12:02   #7 (permalink)
prospect

Bet Cash: 720
Domyślnie

Botha ważył najmniej od kilku lat, a wyglądał jak starszy brat Butterbean'a.

Nie chciałem się katować całą walką, więc obejrzałem dwie ostatnie rundy. Holy był tam zdecydowanie lepszy, wyprzedzał Bothę, aż w końcu go posadził. Tyle, nad tą walką nie ma co się więcej rozwodzić.

Evander da jeszcze ze 2-3 walki z dziadkami pokroju Bothy, bo raczej title shota o pas nie dostanie, bo Kliczaki nie biorą takich oponentów dla siebie a skoro Haye obśmiał propozycję od B-Hopa no to od Holyfielda tym bardziej by nie przyjął.
rybers jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 13:40   #8 (permalink)
bum

Domyślnie

Mi sie tam walka podobala nie byla zbyt nudna jednak troche za duzo klinczow, mysle ze holly moze sie obijac ze starymi gwiazdami jeszcze nawet przez 2 lata bo widac ze nie jest ostatecznie wypalony.
kamilziebice jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 19:17   #9 (permalink)
challenger

Nominowany 37 razy w 13 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

A ja nie chciałbym aby to był koniec Bothy. Powinien się jeszcze spotkać z Wawrzykiem.

W ogóle dla mnie to jest dobry kolejny krok promocji kariery Wawrzyka - a jest naprawdę parę wypalonych nazwisk do pacyfikacji. To duża, duża promocja. Botha, Seldon, Bowe, Barret, Al Cole, Mercer.

Byli MS, świetni nazwiska, oprócz Bothy - sami czarni, dwóch rywali Tysona ... to by się super sprzedało. A poza tym normalny sportowy rozwój. Na 4 walki w roku, jedna może być show np. po ciężkiej walce. Za 2-3 lata takie rzeczy to już będzie kwas, "bicie Pana", ale na dzień dzisiejszy...

Mercer za walkę z Rahmanem pół roku temu zażądał 50 tysięcy dolarów. To nie jest wiele.
Duncan jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-11-2010, 20:01   #10 (permalink)
prospect

Domyślnie

Cytat:
Napisał Duncan Zobacz post
...est naprawdę parę wypalonych nazwisk do pacyfikacji. To duża, duża promocja. Botha, Seldon, Bowe, Barret, Al Cole, Mercer.

Byli MS, świetni nazwiska, oprócz Bothy - sami czarni, dwóch rywali Tysona ... to by się super sprzedało. A poza tym normalny sportowy rozwój. Na 4 walki w roku, jedna może być show np. po ciężkiej walce. ...
Botha ok, Seldon, Barett czy Cole też, mercer juznie bardzo, Bowe byłoby mi zwyczajnieszkoda bo to wielka, wielka legenda. Nie chciałbym go oglądać bitego przez jakiegoś młokosa, któego sklepał by ongiś jedna ręką nawet nie zdążywszy sie spocić. ja wogóle nei przepadam za "walkami pokoleń" albo z góy ustalonymi scenariuszami. Strasznie lubie za to walki prospektów ale ze zrozumiałych względów rzadko do nich dochodzi. Wawrzyka chętnie obejrzałbym np z Furym, z Gerberem czy kimś takim.

Holy to swoisty fenomen, po walce z Donaldem wydawał sie całkowicie skończony. Warto jednak zwrócić uwagę że Botha to wrak jak nasz Endrju. Zresztą nawet w swoim prime to był przecietny bokser który od każdego klasowego rywala dostawał wpierdol.
kubuś jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Tagi
holyfield, młody, wiecznie

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania