![]() |
| Strona Główna | Forum | Rejestracja | FAQ | Kalendarz | Tagi | Lista użytkowników | Sport | Premiership | Szukaj |
| Video | Galeria | Zakłady | Blogi | Reklama |
|
|||||||
| Tags: antonio demarco, edwin valero |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| 04-05-09, 10:01 | |||
|
Walki Boksu:
|
|||
|
|
#1 (permalink) | |
Antonio DeMarco: "Jako że jestem meksykańskim wojownikiem, nie chciałem się poddać. Ale mój narożnik widział, że od początku do końca w ringu zdecydowanie lepszy ode mnie był mój przeciwnik." "To nie była moja noc. On był ode mnie lepszy. Pomimo że wyszedłem dzisiejszego dnia na ring, to moje ciało nie było na to gotowe." Edwin Valero: "To był bezwzględnie mój najlepszy pojedynek. Nauczyłem się, że muszę zachowywać odpowiednie tempo walki oraz że nie mogę walczyć w początkowych rundach za bardzo agresywnie." "Gwiazda właśnie się rodzi. W mojej osobie kibice mogli zobaczyć świetnego mistrza, wraz z dzisiejszym pojedynkiem zyskali na to dowód. Teraz moi fani będą wiedzieć, że oglądając moje kolejne walki, będą czuć się szczęśliwi." "Nie byłem zaskoczony, że walka trwała dziewięć rund. Spodziewałem się, że może nawet potrwać 12 rund. Wiedziałem, że muszę utrzymać to, co robiłem w takim porządku, jak to było ustalone, by wygrać. Oni myśleli, że nie jestem prawdziwym bokserem, że nie dam sobie rady z jego zasięgiem... Oni nie wiedzieli, że jestem w stanie dobrze skracać dystans. Pokazałem im, że mam lepsze nogi i lepszą obronę, niż sądzili." Statystyki z pojedynku: Wszystkie ciosy: DeMarco - 80/335, 24% Valero - 270/839, 32% Silne ciosy: DeMarco - 33/123, 27% Valero - 183/494, 37% Ciosy proste: DeMarco - 47/212, 22% Valero - 87/345, 25% Valero zadał aż 93,2 ciosów na rundę, gdy DeMarco zadał ich jedynie 37,2. Z tych statystyk można wywnioskować, że Meksykanin skupiał się w większym stopniu na obronie, zadając przy tym mało ciosów. Z taką taktyką nie miał praktycznie żadnych szans na wygraną. Z kolei Valero był niesamowicie aktywny przez wszystkich dziewięć rund, udowadniając swoją wysoką wydolność, co do której niegdyś były wątpliwości. Ostatnio edytowane przez Krzysztof Gajowiak ; 02-08-2010 o 12:04 |
||
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|