![]() |
#1 (permalink) |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Nominowany 195 razy w 58 Tematach
![]() |
![]() ![]() Fragmenty wypowiedzi Mariusza Grabowskiego dla Po Gongu. Z kobietami w Tymexie nie ma żadnego problemu. One nie boją się wyzwań. Gorzej jest z chłopakami [...] Robert Parzęczewski miał kiedyś ofertę walki o mistrzostwo świata z Siergiejem Kowaliowem, moim zdaniem powinien ją przyjąć. Pieniądze były naprawdę duże, ryzyko też było duże, ale można przegrać za 300 tysięcy dolarów, ale można też za 40 tysięcy złotych. Zawsze powtarzałem, że walk o mistrzostwo świata się nie odmawia, bo później można przez przypadek przegrać i zostaje się z niczym. Mogłem wysłać zawodnika jako rezerwowego do bańki na galę Joshua vs Pulew, ale nie skorzystał z bardzo atrakcyjnej oferty. Gdyby nie zawalczył, to i tak dostałby dobrą wypłatę. A jeśli musiałby wejść do ringu, to gaża byłaby bardzo dobra. To byłyby ze dwa razy większe pieniądze niż te, które Nikodem Jeżewski zarobił za walkę z Okoliem. No, ale nie chciał. Byłem w szoku, siedzi mi to w głowie do dzisiaj. Takie okazje nie spadają z nieba. Mógł posiedzieć w eleganckim hotelu, popić, pojeść i czekać na rozwój sytuacji. Gdyby nic się nie wydarzyło, to dostałby pieniądze i wrócił do domu najedzony i wypoczęty. Na dodatek mógł obejrzeć na żywo fajną galę. Kobiety mają większe jaja niż nasi zawodnicy. Czasami aż chce mi się płakać, ale trudno, zagryzamy zęby i jedziemy dalej. Polecam cały tekst Źródło: Krzysztof Smajek/Po Gongu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
V.I.P
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jan 2008
Nominowany 10 razy w 8 Tematach
![]() |
![]()
Na logikę biorąc, to skoro pieniądze miały być 2 razy większe od kasy, którą wziął Nikodem za walkę z Okoliem, to raczej musiał być to ktoś z wagi ciężkiej, bo te pozostałe walki poza HW i CW, to jakieś no name'y walczyły, więc chodziło pewnie o rezerwowego na Wach vs Fury albo Bakole vs Kuzmin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) | |
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2019
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Czytając tą wypowiedź ciężko mieć pozytywne uczucia, do Mariusza.
Wiem że jest promotorem i zarabia na walkach swoich zawodników nawet tych przegranych, ale tu sprawia wrażenie jakby bardziej zależało mu na kasie i "posiedzieć w eleganckim hotelu, popić, pojeść " niż w prowadzeniu swoich zawodników po jakieś tytuły. Niech promotorzy nie zapominają że przeskoki klas zawodników z 15-6, 11-14, 3-1 na mistrzów świata lub top10-15 zazwyczaj źle się kończą. Zarobi się sporo to fakt ale nierzadko kosztem przegranej. Szansy mistrzowskiej się nie odmawia - często prawda, ale ewentualna przegrana skreśla cię na jakiś czas, tracisz zdrowie, spadek w rankingu. Wiec trzeba uważać na takie bokserskie "last minute" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) |
challenger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Nie mam pojecia o jakie zastepstwo i dla kogo chodzi Grabowskiemu - on ma na mysli Bakole czy moze Puleva ? XD Srednio to widze ze Hearn podpisal jako zastepstwo jakiegos kurwa Siwego czy Bodziocha z Tymexu, jakby w UK nie mieli swoich ciężkich 10 razy lepszych i bardziej znanych od tych naszych pokrak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Mariusz Grabowski: Cztery gale do końca roku | Paweł Rozmytański | Newsy | 6 | 30-08-18 00:19 |
Mariusz Grabowski: największy plus dla Roberta Parzęczewskiego i Ewy Brodnickiej | Krystian Sander | Newsy | 5 | 04-01-18 15:46 |
Mariusz Grabowski po "Nocy Wojowników" - po 4 latach działalności dopiąłem swego | Krystian Sander | Newsy | 2 | 30-11-17 10:20 |
Grabowski: Parzęczewski i Brodnicka z największymi szansami na Polsat Boxing Night | Paweł Rozmytański | Wywiady | 0 | 18-05-15 20:39 |
Mariusz Grabowski dla Boxing.pl obszernie o gali w Radomiu, finansach i nie tylko | Krystian Sander | Wywiady | 7 | 29-12-14 13:09 |