![]() |
#1 (permalink) |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Nominowany 195 razy w 58 Tematach
![]() |
![]() ![]() Mariusz Wach mówi pół żartem, pół serio, że chciałby walczyć do pięćdziesiątki, ale jego trener Piotr Wilczewski wolałby, żeby nie trwało to dłużej niż 3-4 lata od dzisiaj. W ostatni weekend Mariusz Wach (36-6, 19 KO) pokonał w Pałacu Konary jednogłośnie na punkty Kevina Johnsona (34-17-1, 18 KO) na pierwszej gali w Europie od czasu przerwania rywalizacji przez pandemię. Poniższą rozmowę przeprowadził Antoni Partum ze Sport.PL. Wach mówi w niej o potencjalnych walkach z Kownackim, Różańskim i Kabayelem. Antoni Partum: jak twoje zdrowie po walce? Mariusz Wach: mam bardzo mocno stłuczoną dłoń. Pierwszy USG wykazało, że to nic poważniejszego, ale dopiero w piątek będę miał bardziej specjalistyczne badania [Wach nie domknął dłoni w trakcie uderzenia, jak się okazało - nie ma złamania, jest mocne słuczenie - przyp. red]. Karta walk gali w Konarach nie była powalająca, ale o twojej imprezie mówił niemal cały bokserski świat. Jesteś zadowolony z wyniku sprzedaży PPV? Tak. Naprawdę fajnie wyszło, choć dokładnych wyników nie mogę podać, to jestem z nich zadowolony. Była to pierwsza poważna gala bokserska w dobie pandemii, więc stąd się wzięło duże międzynarodowe zainteresowanie. Ludzie wykupowali dostęp z wielu egzotycznych państw, jednak około 90 procent subskrypcji zostało sprzedanych na terenie Polski. Jakie masz plany na przyszłość? Może w końcu dojdzie do starcia z Agitem Kabayelem (19-0)? Teraz czeka mnie chwila przerwy, muszę odpocząć, ale zaraz już wracamy do rozmów z teamem Kabayela i myślę, że powinniśmy się dogadać. A co byś powiedział na walkę z Adamem Kownackim, twoim dobrym znajomym? To w tej chwili chyba najciekawsze polsko-polskie zestawienie. Jeśli pieniądze będą się zgadzały, to czemu nie? Ja i Adaś traktujemy boks jako pracę, więc można być kolegami, ale do ringu razem wejść. Poza tym uważam, że nie można w boksie wybrzydzać w stylu: "z tym nie zawalczę, bo go lubię", "z tym nie zawalczę, bo z nim sparowałem". Boks to nasza pasja, ale i po prostu praca. Pewnie łatwiej byłoby zorganizować walkę z Łukaszem Różańskim (11-0), którego styl nieco przypomina ten Kownackiego. Tyle tylko, że zawodnik reprezentujący Stal Rzeszów już raz odmówił z tobą pojedynku. Odrzucił, ale nie mam pretensji. Szanuję jego decyzję. Powiedział mi, że ze względu na pandemię nie miał odpowiednich warunków do przygotowań. A świetnie sobie zdaje sprawę, że aby ze mną się bić, musiałby być przygotowany na 100 procent. Myślę, że pod koniec roku, albo na początku przyszłego, wrócimy do rozmów. I być może wtedy się uda. Cały wywiad Źródło: Antoni Partum/Sport.PL |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2019
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Fajny wywiad.
Waszka ![]() Kibicuję mocno, jeden z moich ulubionych polskich pięściarzy HW. Super by było jakby wygrał z Agitem Kabayelem. Czy jest to możliwe? Dla mnie tak, wiadomo faworytem Agit ale Waszka też potrafi zrobić niespodziankę . Do boju Wiking ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) |
V.I.P
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jan 2008
Nominowany 10 razy w 8 Tematach
![]() |
![]()
W edycji posta, ktorego napisales masz opcję usuwania. Klikasz usuń, potem zaznaczasz w opcjach kasowania ktore się wyswietlą - "kasuj wiadomość" i w prawym dolnym rogu klikasz na "usuń tą wiadomość".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) | |
![]() Cytat:
Dubois, Fury, Yoka, Kliczko, Haye, Joshua... i tak można wymieniać i wymieniać sparingpartnerów Wacha, pokaźna lista, nie ma co Swoją drogą on już chyba 3 lata temu miał walczyć z Kabayelem kiedy ten miał ebu ale zrezygnował na rzecz sparingów z Joshuą kiedy ten przygotowywał się na Kliczke. Dziwna ta kariera Wacha |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Hearn: Mariusz Wach zgłosił się do mnie. Chce walczyć na moich galach | Andrzej Pastuszek | Newsy | 7 | 06-11-16 21:42 |
Mariusz Wach wrócił do treningów, rozmowy z obozem Pulewa wciąż trwają | Paweł Rozmytański | Newsy | 0 | 23-08-16 20:01 |
Mariusz Wach w mrocznym teledysku grupy "Diesel Kass" | Wiechu | Newsy | 7 | 07-06-13 19:11 |
Mariusz Wach: za rok Kliczko nie miałby w ringu żadnych szans | Wiechu | Newsy | 24 | 03-11-12 08:02 |
Mariusz Wach - kariera last minute? | Paweł Kulig | Publicystyka | 9 | 05-08-11 17:17 |