![]() |
|
![]() |
Zobacz wyniki ankiety: Kto wygrywa? | |||
Włodarczyk wygra przed czasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 44.68% |
Włodarczyk wygra na punkty |
6 | 12.77% |
Czerkaszyn wygra przed czasem |
0 | 0% |
Czerkaszyn wygra na punkty |
17 | 36.17% |
Parzęczewski wygra przed czasem |
1 | 2.13% |
Parzęczewski wygra na punkty |
0 | 0% |
Masternak wygra przed czasem |
9 | 19.15% |
Masternak wygra na punkty |
31 | 65.96% |
Jeżewski wygra przed czasem |
1 | 2.13% |
Jeżewski wygra na punkty |
1 | 2.13% |
Michalczewski wygra przed czasem |
35 | 74.47% |
Michalczewski wygra na punkty |
7 | 14.89% |
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 (permalink) |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Nominowany 202 razy w 61 Tematach
![]() |
![]()
Dzisiaj ostatnie 3 zestawienia eliminacji:
Krzysztof Włodarczyk - Fiodor Czerkaszyn Mateusz Masternak - Robert Parzęczewski Nikodem Jeżewski - Dariusz Michalczewski Pierwsze dwa dość wyrównane. Pomysł na zmieszczenie Czerkaszyna w cruiser wziął się ze słynnego już tweetu:
Skoro sam promotor zaryzykował tezę, że Czerkaszyn miałby szansę, to natychmiast stawiamy go na przeciwko przeszkody, solidnej, porządnej, ale dość wrażliwej na uderzenia po dołach ![]() Parzęczewski poszedł do góry siłą inercji. Też ma talent, doszedł do pólciężkiej, ma czym uderzyć, więc kto wie... Ale przeciwnik jest mocny, w cruiser czuje się jak ryba w wodzie i raczej nie pozwala się dominować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
![]()
Nikodem Jezewski - Dariusz Michalczewski XD Nikodem poza tym, ze wydaje sie byc normalnym gosciem, jest po prostu srednim/solidnym piesciarzem i nic wiecej. 0 jakichkolwiek szans z Tigerem. Czy tym prime, czy tym z ostatniej walki. Poziomy kompletnie inne.
Robert Parzeczewski, mega ambitny chlopak, jest talent, w ostatnim czasie mocno sie rozwinal, ale to nie jego waga, a przy nie walczyl jeszcze z piesciarzem klasy Mastera. Jak na moje ciekawa walka przez kilka rund, a pozniej juz wyrazna przewaga umiejetnosci i doswiadczenia po stronie Mateusza. Czerkaszyn - Kłoda? Fiodorka tutaj moglaby zablokowac tylko waga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) |
challenger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
No z tym Jeżewskim to pojechałeś Marek
![]() Parzeczewski to superśredni tak naprawdę, fajnie się rozwinął, ale na Masternaka to nie wystarczy, znokautować by go nie znokautował, a na punkty jest bez szans. Gdyby Robert był większy to mogliby powalczyć, a tak to nie za bardzo ma atuty. Master na punkty, wysoko. Fiodor vs Diabeł hmm no moim zdaniem to troche odklejone zestawienie, ciężko to sobie wyobrazić... Prime Wlodarczyka zalezalo w duzej mierze od jego formy psychicznej, bo fizycznie on bardzo dlugo trzymał się wyśmienicie, czy ten od Greena czy ten od Czakijewa wiele się nie różnią, forma była. Z jednej strony wyobrażam sobie jak ukrainiec punktuje go na dystansie 12 rund i obija jego podwójną gardę, a z drugiej wiem, że Krzysiu potrafi zaskoczyc kontrą, a że lewy sierp ma mega mocny to gasi światło. Fiodor wygląda jak magik na tle swoich kolegów ze stajni, ale z Włodarem w prime trzeba było się liczyć, to była czołówka CW, a Czerkaszyn nie walczył jeszcze tak naprawdę z nikim. Stawiam na to, że Fiodor czując się aż za dobrze w ringu, mając przewagę nad Krzysztofem, chcąc bardziej zaznaczać swoją dominację w końcu wyłapuje w półdystansie tego słynnego lewego sierpa i pada. Włodarczyk przez KO, a co tam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
![]()
Tiger TKO - no comment
![]() Masternak pkt - Master nie za bardzo umie konczyc rywali, boksowal by z robertem 12 rund Moj problem z DIablo jest taki ze nie wiem kiedy on mial swoj "prime" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) |
![]()
Biorę pod uwagę zawodników w najlepszej dyspozycji w jakiej widziałem, w prime.
Michalczewski nokautuje Jeżewskiego. Tiger to za wysokie progi. Masternak wygrywa na punkty z Parzęczewskim. Robert miałby swoje momenty i wygrałby parę rund swoją agresją ale z biegiem czasu Masternak doświadczeniem i umiejętnościami neutralizowałby jego zapędy. Włodarczyk wygrywa na punkty z Czerkaszynem. Po wyrównanej walce gdzie Fiodor jest bardzo aktywny i dużo bije również po dołach. Włodarczyk natomiast bije mniej ale mocniej i rzuca Fiodora na deski w końcowych rundach. Czerkaszyn do końca pojedynku walczy ostrożniej. U sędziów na kartach decyduje nokdaun, Krzysztof wygrywa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2019
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Lubię Fiodora Czerkaszyna ale myślę, że na razie nie mamy powodów aby stawiać go w roli wygranego z Włodarczykiem. Do tej pory nie walczył nawet w półciężkiej więc nie wiadomo jak by sobie radził w takiej wysokiej kategorii jak cruser. Włodarczyk jak do tej pory walczył wielokrotnie z czołówką, Fiodor na razie nie mierzył się z topem swoich kategorii. D
W sumie po coś te kategorie wagowe wymyślono... choć wiadomo, czasem pojawia się ktoś taki jak James Toney. Myślę że Diablo przez TKO/KO: Krzysiek ma mocną głowę, dobrą obronę, bardzo mocny lewy sierp. Wrażliwość na ciosy na korpus??? No na ciosy Gassiejeva to tak, ale "Iron" to w ciosie może rywalizować z mocarzami z wagi ciężkiej. Fiodor myślę, że aż takiego kowadła nie ma. Do tego Włodarczyk przeważałby fizycznie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 (permalink) | |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Nominowany 202 razy w 61 Tematach
![]() |
![]() Cytat:
Po latach trudno mi strasznie zachwycać się Greenem i Czakijewem. W pierwszej przegrywał na punkty, w drugiej, z niepasującym mu mocno przeciwnikiem, zbierał sierpowe, także bezpośrednie aż miło. Czakijew dał też czasem po dołach i generalnie przegrał przez słabą wydolność i "amatorskie" rozłożenie sił. To był typowy amator, taki styl się świetnie sprawdzał w 3 rundach, ale na dłuższą metę trzeba było nie tylko mieć kondycję, ale przede wszystkim umieć się cokolwiek bronić, Diablo go przeczekał i rozstrzelał. Ja jestem jeśli chodzi o boks konserwatywny bardzo, w sensie: wierzę, że lepsze umiejętności spokojnie mogą zastąpić znaczny deficyt kilogramów. Ale w przypadku Czerkaszyna i Diablo to pewnie byłoby prawie 20 kg. Szczytowy Włodarczyk vs. tajemniczy, niewypróbowany jeszcze Czerkaszyn. Trudna decyzja, jednak nie pamiętam, żeby Diablo złapał kogoś, kto uciekał i potrafił boksować. Nas nie dogoniat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Polish Fantasy Cruiser Tournament odc.2 | Marek Cudek | Newsy | 8 | 10-05-20 22:12 |
Polish Fantasy Cruiser Tournament | Marek Cudek | Newsy | 23 | 10-05-20 00:42 |
Bokserski poker w wadze cruiser | Dariusz Chmielarski | Publicystyka | 6 | 22-01-18 18:32 |
Szpilka: jeśli zejdę do 96 kg, schodzę do cruiser. Jednak wiem, że będzie o to ciężko | Krystian Sander | Newsy | 13 | 04-10-16 01:47 |
Cień wielkiego Roya Jonesa sprawdzianem poziomu wagi cruiser | Adrian Golec | Newsy | 27 | 28-04-11 15:11 |