stare 29-09-19, 20:12   #1 (permalink)
bum
  
 
Zarejestrowany: Sep 2019
Postów: 3
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie Lejarraga ponownie gorszy od Awanesjana


Możliwość podboju wagi półśredniej przez jeszcze do niedawna świetnie zapowiadającego się Kermana Lejarragę (28-2, 23 KO) ponownie została zweryfikowana przez Dawida Awanesjana (25-3-1, 13 KO). Pochodzący z Bilbao pięściarz nie odrobił lekcji z pierwszego pojedynku i jeszcze bardziej zawiódł lokalnych fanów.

W pierwszej walce Hiszpan przegrał przez TKO w dziewiątej rundzie, jednak do momentu przerwania prowadził na kartach wszystkich sędziów. Porażkę można było więc traktować jako wypadek przy pracy i Lejarraga przystępował do pojedynku jako minimalny, ale jednak faworyt.

Rewanż zakończył się w bardzo rozczarowujący dla Baskońskich kibiców sposób. "Revolver" ponownie uległ przez techniczny nokaut, ale tym razem już w pierwszych starciu. Reprezentujący Rosję Awanesjan posłał rywala dwukrotnie na deski, a po drugim nokdaunie Lejarraga został poddany przez fińskiego arbitra Anssi Perajokiego. Rezultat ten może z pewnością wzbudzić pewne kontrowersje. Hiszpan nie wydawał się być poważnie naruszony i reakcja sędziego wyglądała na pochopną.

Własne ściany nie pomogły więc lokalnemu faworytowi, który po świetnych walkach z brytyjskimi rywalami: Eggingtonem i Gavinem mógł być uważany za czołowego półśredniego starego kontynentu i najlepszego boksera Hiszpanii. Dwukrotna porażka z Awanesjanem, który "odbił" się od światowej czołówki tej wagi ulegając Petersonowi i Kavaliauskasowi poważnie zastopuje karierę "punchera" z Bilbao.

źródło: newsy-today.com

Piotr Koller jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 30-09-19, 10:31   #2 (permalink)
Redaktor Boxing.pl
  
 
Avatar Roman Wojewoda
 
Zarejestrowany: Dec 2012
Postów: 571
Nominowany 7 razy w 5 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Bardzo nie podobało mi się to co w tej walce zrobił sędzia. Hiszpan nie był zamroczony, reagował na polecenia i potwierdził chęć kontynuowania walki, niestety arbiter wyszedł przed szereg i go zatrzymał.
Roman Wojewoda jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 30-09-19, 13:21   #3 (permalink)
champion
  
 
Avatar Rockefeller
 
Zarejestrowany: May 2009
Postów: 5765
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Co do tego przerwania, rzeczywiscie mozna by miec jakies watpliwosci. Natomiast co do Lejarragi, ja watpliwosci nie mam... z taka odpornoscia, nie ma czego chlopak szukac w boksie na najwyzszym poziomie. Nawet jesliby znaczaco poprawil swoja defensywe.
Rockefeller jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 30-09-19, 16:44   #4 (permalink)
Redaktor Boxing.pl
  
 
Avatar Roman Wojewoda
 
Zarejestrowany: Dec 2012
Postów: 571
Nominowany 7 razy w 5 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Rockefeller Zobacz post
Co do tego przerwania, rzeczywiscie mozna by miec jakies watpliwosci. Natomiast co do Lejarragi, ja watpliwosci nie mam... z taka odpornoscia, nie ma czego chlopak szukac w boksie na najwyzszym poziomie. Nawet jesliby znaczaco poprawil swoja defensywe.
To prawda, z tego co słyszałem to jest taka hiszpańska wersja Szpilki, tatuaże i cwaniakowanie, lokalny bóg. Teraz będzie mógł opowiadać, że w pierwszej walce to był przypadek a prowadził na punkty a w drugiej skrzywdził go sędzia. Jak dla mnie mogliby zrobić nawet trzecią, Awanesjan by zarobił
Roman Wojewoda jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 30-09-19, 19:21   #5 (permalink)
contender
  
 
Avatar liverpoolczyk
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Postów: 1094
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Roman Wojewoda Zobacz post
Bardzo nie podobało mi się to co w tej walce zrobił sędzia. Hiszpan nie był zamroczony, reagował na polecenia i potwierdził chęć kontynuowania walki, niestety arbiter wyszedł przed szereg i go zatrzymał.
Zgadzam się.

Skoro po pierwszym nokdaunie sędzia zdecydował się sprawdzić gotowość do walki poprzez polecenie zrobienia kilku kroków, dlaczego nie zdecydował się na to samo przy drugim nokdaunie, kiedy było to bardziej celowe? Ja widzę tutaj brak konsekwencji ringowego. Moim zdaniem powinien dać zielone światło Baskowi, a w przypadku, gdyby ten przyjął następny mocny cios, po prostu przerwać walkę "na stojąco". Przerywając walkę tak szybko, zabrał Hiszpanowi jakąkolwiek szansę, a przecież to była dopiero 1. runda. Lejarraga jeszcze nie zdążył złapać odpowiedniego rytmu, a przecież sam też potrafi mocno uderzyć.

Oczywiście decyzja sędziego broni się nokdaunami i tym, jak źle reagował Bask na ciosy, natomiast przy takim sędziowaniu nie byłoby wielu świetnych walk. "Dinamita" Marquez nie wyszedłby poza 1. rundę w I walce z Pacquiao.
liverpoolczyk jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Włączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Wyłączony

Skocz do forum

Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Komentarzy Ostatni post / autor
Międzynarodowa Galeria Sław Boksu: Michalczewski ponownie nie został wybrany Krystian Sander Newsy 7 06-12-18 08:17
Denis Liebiediew ponownie obowiązkowym rywalem dla Usyka? Konrad "Budyń" Budynek Newsy 3 26-11-18 18:38
Arum: werdykt w walce Muraty z N'Damem był gorszy niż wygrana Bradleya z Pacquiao Andrzej Pastuszek Newsy 1 24-05-17 17:55
Hearn wierzy w Burnsa w starciu z Bronerem. Ponownie blisko do tej walki Andrzej Pastuszek Newsy 2 23-03-16 18:18
Khan pokonał Diaza, ale ponownie znalazł się na deskach Paweł Rozmytański Newsy 21 02-05-13 19:32


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.