![]() |
#1 (permalink) |
![]() ![]() Tyson Fury (28-0-1, 20 KO) nie przewiduje, żeby Luis Ortiz mógł zniweczyć plany o jego rewanżu z Deontayem Wilderem (41-0-1, 40 KO). Niepokonany Brytyjczyk twierdzi, że Wilder znokautuje rywala dużo szybciej niż to miało miejsce w ich pierwszym pojedynku. W marcu 2018 roku w Barclays Center Amerykanin po poważnych kłopotach w siódmej rundzie znokautował Kubańczyka w dziesiątym starciu. Wspomniana walka rewanżowa odbędzie się prawdopodobnie w październiku lub w listopadzie. Aby doszło do kolejnego rewanżu (Fury vs Wilder), także „Gypsy King” musi wygrać następną walkę, w której zmierzy się być może z Jarrellem Millerem lub Kubratem Pulewem. - Nie martwię się tym wcale. Tak jak już mówiłem wcześniej, Luis Ortiz ma 147 lat. Wilder znokautuje go dużo szybciej niż zrobił to ostatnim razem. Wierzę, że załatwi to w kilka rund, szybko trafi mocnym ciosem i będzie pozamiatane. On nawet nie ma pod sobą nóg, co nie jest dziwne, skoro ma 147 lat. W pierwszej walce to było coś nowego dla Deontaya, pierwszy raz walczył z doświadczonym mańkutem. Myślę, że wygra szybko, ale gdyby jednak stało się coś złego i został znokautowany… Kiedy jedne drzwi się zamykają, to inne się otwierają. Co będzie, to będzie – podsumował charyzmatyczny Brytyjczyk. Źródło: Boxingscene |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) |
![]()
Pewnie tuż przed rewanżową walką Bombera z Kongiem, Tajson zmieni jeszcze zdanie 4 razy w ciągu 48 godzin do pierwszego gongu. Za to go uwielbiam.
Swoją drogą, ktoś z Szanownych Forumowiczów przyglądał się bliżej sprawie metryki Ortiza? O niejasnościach w tym temacie i branżowych dowcipach wiem od dawna, ale może ktoś zna więcej konkretnych szczegółów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
![]()
Nie ma na to żadnych dowodów i wszystko jest w fazie spekulacji. Ortiz wygląda staro, to jedyny fakt. Jest nagranie z 2005 roku, na którym wygląda całkiem młodo - więc bardzo prawdopodobne, że jeżeli ma zawyżony wiek to niewiele. Fury o tym wie, po prostu miesza im obu w głowie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) |
![]()
Choćby Ortiz miał i 247 lat to takiego Schwarza wciąga nosem. Niech by Fury wyszedł właśnie do King Konga (a ten wyrażał zainteresowanie walką z Brytyjczymiem) to mielibyśmy nieco inny obraz walki niż ta z minionego weekendu.
Osobiście od kogoś kto aspiruje do 1 HW, oczekuję większych wyzwań. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 (permalink) |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Nov 2013
Nominowany 467 razy w 136 Tematach
![]() |
![]()
Ortiza pokonującego Fury'ego nie widzę kompletnie. Myślę i myślałem, że z całej wielkiej trójki Ortiz mógłby pokonać przede wszystkim Joshuę. Pamiętajmy, że Kubańczyk w pierwszej walce mocno skaleczył Wildera i radził sobie dobrze. Dla mnie to nadal jedna z ciekawszych opcji na pretendenta dla mistrzów, choć pewnie dla Wildera będzie już łatwiejszą przeszkodą niż w przypadku pierwszej walki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) |
![]()
To teraz Ortiz jest tym kto spokojnie pokona Fury'ego? Poprzednio mówiono to o Kliczce i Wilderze. Antyfani Fury'ego są już na poziomie proroków końca świata, data cały czas się zmienia ale przekonanie o własnej nieomylności pozostaje to samo, nieważne ile razy jest się w błędzie.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Wilder i Fury na remis, "Gypsy King" dwukrotnie liczony! | Krystian Sander | Newsy | 102 | 03-12-18 11:24 |
Luis Ortiz wróci 1 grudnia na gali Wilder - Fury | Krystian Sander | Newsy | 6 | 27-09-18 23:15 |
Luis Ortiz: Wilder jest lepszy od Joshui. Znokautuje go w ciągu trzech rund | Andrzej Pastuszek | Newsy | 19 | 22-07-18 17:11 |
Ortiz: Joshua, Fury, Wilder, Kliczko. Chcę ich wszystkich | Andrzej Pastuszek | Newsy | 7 | 10-11-16 21:57 |
Fury i Wilder kolejny raz "walczą" na Twitterze | Krystian Sander | Newsy | 1 | 04-02-15 09:33 |