![]() |
#1 (permalink) |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2012
Nominowany 638 razy w 122 Tematach
![]() |
![]() ![]() Do niezwykle ciekawego pojedynku młodych, brytyjskich "ciężkich" dojdzie 13 lipca w londyńskiej O2 Arenie. Faworyzowany Daniel Dubois (11-0, 10 KO) uważa, że Nathan Gorman (16-0, 11 KO) będzie jego najłatwiejszym rywalem z dotychczasowych, zaś ten drugi zupełnie nie wie skąd ta opinia. Gorman twierdzi bowiem, że podczas wspólnych występów w brytyjskiej kadrze juniorów dominował w sparingach z "Triple D". - Byliśmy przez dwa lata razem w brytyjskiej kadrze. Przesparowaliśmy dwieście albo trzysta rund i nie przegrałem z nim żadnej z nich. Twierdzi, że jestem najsłabszym z jego przeciwników, ale przecież większość z nich wychodziła do ringu po wypłatę. Ja wyjdę, by wygrać i zdobyć pas mistrza Wielkiej Brytanii - powiedział Gorman. - Jeśli on używa tych słów o mnie jako najsłabszym rywalu, żeby się zmotywować, to w porządku. Obaj wiemy, że tak nie jest. Ta walka nie potrwa dwunastu rund i spróbuję wygrać przed czasem. Nie jestem faworytem, a ludzie mówią, że zostanę znokautowany. Zobaczymy. Najwięksi w dziejach boksowali inteligentnie, a ja mam wysokie ringowe IQ - dodał Nathan. Źródło: bscene |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Alvarez: wygrałem siedem rund w pierwszej walce z Gołowkinem | Krystian Sander | Newsy | 1 | 12-09-18 14:22 |
Dubois - Gorman w przeciągu półtora roku? | Przemysław Wałowski | Newsy | 3 | 25-07-18 13:47 |
Gorman: chcę walki z Joyce'em lub Dubois w tym roku | Przemysław Wałowski | Newsy | 5 | 02-06-18 20:03 |
Canelo: wygrałem siedem, może osiem rund. Jestem sfrustrowany tym remisem | Krystian Sander | Newsy | 21 | 18-09-17 23:49 |
Kownacki: Szpilka nie ma serca do walki. Zaserwuję mu nokaut lub 10 rund lania | Krystian Sander | Newsy | 28 | 17-06-17 15:25 |