![]() |
#1 (permalink) |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Nominowany 232 razy w 58 Tematach
![]() |
![]() ![]() - Wiecie, że Andre Ward walczy z Siergiejem Kowaliowem 19 listopada, a ja chcę walczyć ze zwycięzcą, żeby unifikować pasy. Jestem prawowitym mistrzem w wadze półciężkiej i chcę wszystkich tytułów. To odpowiedni czas na tę walkę. Myślę, ze Ward vs Kowaliow to starcie 50-50, nie wiem kto wygra. Fani chcą jednak wiedzieć, kto jest obecnie najlepszym półciężkim. I ktokolwiek zwycięży w ich pojedynku, wiem, że go pokonam - twierdzi Stevenson. źródło: bscene |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Nominowany 269 razy w 112 Tematach
![]() |
![]()
Ostatnia walka Stevensona jest pierwszą, po której mam realne zastrzeżenia do faceta. Nie dość, że pozwolił się trafiać, i to w pierwszej fazie walki, to wyraźnie odczuwał te ciosy i pozwolił na długie momenty dominacji rywala. Trudno powiedzieć, czego zabrakło Supermanowi, bo na pewno nie przygotowania. Kompletnie zdominował pierwszą rundę, by dać zdominować się w kolejnej... Moim zdaniem w dużej mierze to ambicje i pewność siebie mogły sprawić, że pogubił się w tej drugiej rundzie... źle to wyglądało dla niego. Następnie trzecia i część czwartej to już ambicje przekute w wojnę na wyniszczenie, z małą przewagą Stevensona, ale ewidentnie był to czas pozbawiony jakiejkolwiek taktyki z obu stron.
O ile taka postawa jest zrozumiała u Willimasa, który postawił na "wóz albo przewóz", o tyle ze strony Stevensona było to zbyt ryzykowne... (z Biką potrafił być zdyscyplinowany). A poza tym Willimas to silny mańkut, a Stevenson podobno nie potrafi walczyć z mańkutami.. Być może jest też i regres... ale nie jestem jeszcze pewien. Być może u Stevensona zaczynają spadać parametry (w tym głównie refleks i dynamika uderzeń). Wiele powiedziałaby walka E. Alvarezem. A co do Stevenson vs Kowal/Ward to byłoby to kolejne wielkie wydarzenie w półciężkiej i w całym boksie. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Znamy już całą kartę walk gali Siergiej Kowaliow - Andre Ward | Krystian Sander | Newsy | 0 | 11-11-16 00:04 |
Ward: ja kontra Kowaliow to jak Leonard vs Hearns | Andrzej Pastuszek | Newsy | 0 | 09-08-16 09:51 |
Video: Siergiej Kowaliow i Andre Ward obok siebie na jednym ringu | Adrian Golec | Newsy | 0 | 07-08-16 07:27 |
Kowaliow: Stevenson zasługuje na pas… Myszki Miki | Leszek Mańka | Newsy | 4 | 25-05-15 13:55 |