boks, forum, zobacz
Wróć   boks, forum, zobacz > BoxingForum > Newsy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się tutaj    




Komentarz
 
Narzędzia wątku Wygląd

stare 27-05-16, 09:51   #1 (permalink)
Redaktor Boxing.pl
  
 
Zarejestrowany: Nov 2013
Postów: 18877
Nominowany 467 razy w 136 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 38
Domyślnie Rewanż Zimnocha z Mollo 22 października?

W lutym bieżącego roku Mike Mollo (21-6-1, 13 KO) już w pierwszej rundzie zastopował Krzysztofa Zimnocha (18-1-1, 12 KO). Polak jutro na gali w Szczecinie wróci na ring, podejmując Konstantina Airicha, i jeśli zwycięży, prawdopodobnie dostanie okazję do rewanżu na Amerykaninie.

Spekuluje się, że rewanżowe starcie Zimnocha z Mollo miałoby odbyć się 22 października. Warunkiem jest oczywiście jutrzejsze zwycięstwo pięściarza z Białegostoku. W ostatniej walce Mike Mollo zanotował porażkę przez techniczną decyzję. "Bezlitosny" nie mógł po siódmej rundzie kontynuować walki z Ukraińcem Andrijem Rudenką z powodu głębokiego rozcięcia nad okiem.

Źródło: redakcja

Krystian Sander jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 10:46   #2 (permalink)
Super Moderator
  
 
Zarejestrowany: Jun 2006
Skąd: Błonie/Warszawa
Postów: 18137
Nominowany 19 razy w 6 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

To było do przewidzenia. Zaś o walke z Airichem bym sie nie martwił. On jest już tak zniszczony że przewraca sie od byle czego. Plus często mu sie nie chce
Black Dragon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 12:13   #3 (permalink)
Super Moderator
  
 
Zarejestrowany: Sep 2002
Skąd: Chełm
Postów: 14274
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Po tym co zobaczyłem w pierwszym pojedynku jestem w stanie założyć się, iż rewanż będzie miał podobny jeśli nie taki sam przebieg, a i wynik będzie ten sam (tzn. wygrana Mollo). Zimnoch jest za delikatny na tego typu bokserów, a trudno Amerykanina nazwać technikiem, z którego Polak mógłby obskoczyć i spokojnie wypunktować. Jestem tego pewien niemal na 100%.
Sykes jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 12:30   #4 (permalink)
prospect
  
 
Zarejestrowany: Aug 2013
Postów: 645
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Jeśli Mollo po przegranej z Rudenko wciąż ma ochotę na taki boks od przypadku do przypadku (bo chyba nie będzie można u niego już mówić o pełnych obozach i trzymaniu formy - niestety), to pewnie na ten rewanż przystanie, tak po prostu, dla kasy. I pewnie też nie zmieni taktyki, a Krzysiek zapewne tym razem wyjdzie znacznie bardziej usztywniony mając w głowie wrażenia z pierwszej walki. Z kolei to, że Zimnoch będzie dążył do rewanżu było od początku oczywiste. To była przegrana, która nie miała się zdarzyć, a która sprowadziła go na ziemię i wyraźnie wskazała miejsce w szeregu. Na Airicha pewnie wciąż mu pary wystarczy, ale każdy silny i agresywny przeciwnik będzie go przewracał.
supervixen jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 12:54   #5 (permalink)
champion
  
 
Zarejestrowany: Jul 2002
Skąd: gdansk
Postów: 2461
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Mollo jakąś tam formę miał, bo z Rudenko walczył dzielnie te 7 rund. Nie wiem jakim cudem, bo nawet śladowego obozu przed pojedynkiem nie było. Może faktycznie ta praca fizyczna mu służy. Pewny bylem, że jadąc na walkę prosto z roboty, udusi się po 4 rundach a tymczasem dawał radę. To nie jest dobra wiadomość dla Zimnocha, bo jeśli zaraz podpiszą kontrakt to Mollo może sobie zaplanować ze 2-3 tygodnie treningu bokserskiego i Krzysiu znowu przeżyje piekło w ringu. Kciuki w każdym razie trzymam za Mike'a. Zazwyczaj kibicuję rodakom, ale nie zawsze. Z Zimnocha i tak nic nie będzie a jeśli mam po ludzku ocenić warunki do uprawiania boksu jakie ma Mollo to po prostu życzę mu powodzenia.


Ps. To uderzenie z bańki po którym przerwali pojedynek nie kwalifikowało się Waszym zdaniem na dyskwalifikację Ukraińca? Nie wyglądało to przypadkowo, wyraźnie zaatakował głową.
darulka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 13:16   #6 (permalink)
prospect
  
 
Zarejestrowany: Aug 2013
Postów: 645
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

darulka, mi to nie wyglądało na klasyczne pociągnięcie z bani, bo Mollo ruszył chaotycznie do przodu chcąc skończyć klinczem (klasyka przy tej formie), Rudenko w instynktownej kontrze zachował się podobnie, a moment w którym głowa Ukraińca spotkała się z twarzą Amerykanina był raczej przypadkowy. Ten ruch głowy Ukraińca wyglądał mi bardziej na chęć "bycia blisko" - przyklejenia głowy, aby właśnie samemu nie wyłapać uderzenia w amoku. Tak to widzę, choć oczywiście sędzia odebrał punkt, więc widział faul, bo co by nie mówić, można też to było uznać za niebezpieczne pójście z głową do przodu, ale jak mówię - raczej nie mówiłbym tu o uderzeniu głową z premedytacją.
supervixen jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 17:59   #7 (permalink)
champion
  
 
Zarejestrowany: Jul 2002
Skąd: gdansk
Postów: 2461
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

No nie było to klasyczne pociągnięcie z bańki, ale widziałem tu bardziej inteligentne pójście z głową na wcelowanie w przeciwnika. Sędzia odjął punkt i w efekcie porażka przez kontuzję odniesioną w wyniku faulu? Nie jest to podstawa do NC? Mógłby ktoś biegły w przepisach bokserskich się wypowiedzieć?
darulka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 19:27   #8 (permalink)
Super Moderator
  
 
Zarejestrowany: Jun 2006
Skąd: Błonie/Warszawa
Postów: 18137
Nominowany 19 razy w 6 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

W takiej sytuacji NC daje sie jeżeli kontuzja wystąpi nie późnij niż w 3 rundzie. Tutaj zderzyli sie w 7 więc podliczyli punkty. Podkreślam punkty a nie jak niektórzy wcześniej mówili dali TKO dla Ukraińca
Black Dragon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 19:29   #9 (permalink)
Super Moderator
  
 
Zarejestrowany: Jun 2006
Skąd: Błonie/Warszawa
Postów: 18137
Nominowany 19 razy w 6 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

Niemniej jednak jeżeli sędzia odjął Rudence punkt za celowy faul to jest również podstawa do NC lub nawet dyskwalifikacji Ukraińca. Walki przyznaję że nie widziałem ale czytałem że to był faul przypadkowy
Black Dragon jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 27-05-16, 19:57   #10 (permalink)
champion
  
 
Avatar Endrjus
 
Zarejestrowany: Oct 2009
Postów: 4007
Nominowany 47 razy w 6 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 4
Domyślnie

Mollo zapewne zdaje sobie sprawę, że wchodząc w Zimnocha jak dzik w szyszki miałby szanse na drugie zwycięstwo. To z kolei otworzyłoby mu drogę do dalszych zarobków w Polsce.
Endrjus jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Włączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Wyłączony

Skocz do forum

Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Komentarzy Ostatni post / autor
Sensacja w Legionowie: Mike Mollo znokautował Zimnocha w pierwszej rundzie! [+Video] Wiechu Newsy 74 22-02-16 13:42
Mollo cięższy od Zimnocha na oficjalnym ważeniu Paweł Rozmytański Newsy 7 20-02-16 22:08
Mollo dla Zimnocha w Legionowie? Krystian Sander Newsy 3 31-12-15 01:10
Rewanż Solisa z Thompsonem 18 października w Dusseldorfie Andrzej Pastuszek Newsy 3 17-09-14 17:04
Mateusz Borek o kulisach walki Szpilka - Zimnoch z Mollo w tle Wiechu Newsy 34 03-03-13 21:30


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.