![]() |
#11 (permalink) |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
He lubie te okreslonka o bokserach, tutaj sie dowiadujemy ze Hope ex mistrz Europy to "leszcz"
![]() Proksa z Golowkinem jak najbardziej! Swietna walka by byla. Jak udaloby sie przelozyc termin, to moze Polak zaryzykuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 (permalink) |
bum
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
|
![]()
dokładnie - negocjuj albo negocjuj - może by się udało walkę dogadać ale też sprawę nieco odwlec. Grzegorz w jendym z wywiadów po Hopie mówił coś o jakichś mikrokontuzjach do zaleczenia, ale warunkowo to można byłoby w temat wchodzić. Według mnie to nawet gdyby przegrał to nie jest wcale koniec. Proksa efektownie walczy - ludzie lubią takie niesztampowe widowiska.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 (permalink) |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Nominowany 269 razy w 112 Tematach
![]() |
![]()
Odwieczny dylemat.. Brać i ryzykować .. czy poczekać.. Przypadki czekania znamy już dobrze ze swojego podwórka.. Ja jestem zwolennikiem opinii, że to nie tylko wygrane, ale również przegrane budują kapitał pięściarza.. Oczywiście przegrane w określonym stylu..
Proksa prawdopodobnie tej walki by nie wygrał.. ale.. Po pierwsze to nie takie w boksie "cuda" się zdarzały a po drugie.. HBO, wysoka gaża i szansa na pokaz dobrego efektownego boksu.. nawet w przypadku porażki.. Jeżeli "kupiliby" Proksę amerykańscy fani.. to mogłoby znaczyć więcej, niż dalsze wygrywanie na Wyspach przy pustych trybunach i ryzyko utraty EBU z walczącymi u siebie zawodnikami typu Barker czy inni.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 (permalink) | |
![]()
Jeszcze przed zakontraktowaniem walki z Pirogiem, na temat potencjalnej walki Golovkin - Proksa od osoby ze sztabu Kazacha otrzymałem taką odpowiedź.
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 (permalink) |
![]()
Ponoć zostali tylko Proksa i Martirosyan. Pierwszym wyborem będzie zapewne Ormianin, ale ten już nie raz uciekał przed prawdziwymi wyzwaniami. Proksa nie ma nic do stracenia. Walka przesunięta na 1 września, także 7 tygodni na przygotowanie, a że krótki odstęp między walkami - Chisora po 2 miesiącach od walki z Heleniusem wyszedł do Wita i tylko na tym zyskał.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 (permalink) |
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2010
|
![]()
Na RP pisza, ze wsrod kandydatow do walki z Golowkinem jest Lara, byloby pieknie gdyby do takiej walki doszlo. A z drugiej strony, to ja naprawde nie skreslabym Proksy, gdyby ten mial czas na odpoczynk i przygotowanie. Grzesiek to klasa swiatowa i nawet taki nibezpieczny Golowkin ryzykuje taka walka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Grzegorz Proksa vs. Kerry Hope: zbiór materiałów | Mateusz Wajs | Newsy | 9 | 07-05-12 12:40 |
Grzegorz Proksa dla Boxen im Ersten | Marcin Zimerman | Wywiady | 1 | 22-09-11 13:24 |
Grzegorz Proksa dla boxing.pl: odbiorę im wszystko! | Marcin Zimerman | Wywiady | 2 | 05-05-11 09:07 |
Grzegorz Proksa o Kamilu Młodzińskim | Marcin Zimerman | Wywiady | 0 | 14-12-10 13:27 |
Pogromcy mitów: Grzegorz Proksa. | Marcin Zimerman | Publicystyka | 11 | 12-07-10 01:37 |