![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#52 (permalink) |
![]()
Z jednej strony się cieszę bo przewidziałem przebieg walki i dziwiło mnie, że nagle każdy jeszcze ze wczoraj przeciętnego do bólu saszki robi geniusza boksu...
Z drugiej strony o zgrozo...gość który przegrywa swoje 3 ostatnie walki (chrisora) ..wychodzi na nr. 3-4 HW.... to dopiero pokazuje poziom tej wagi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 (permalink) | |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Nominowany 269 razy w 112 Tematach
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() A że opinia subiektywna.. nie ma innych opinii z definicji.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 (permalink) |
![]()
Wczorajsza walka nie zmieniła ani o jotę mojego postrzegania Hucka. Przecież całe to ,,sensacyjne zakończenie" to zasługa tylko i wyłącznie Saszy. Tak jak miałem Hucka za prymitywa i debila, mam go nadal, tyle, że wczoraj pokazał (w sumie obaj pokazali) wielkie jaja.
Sasza to ,,miszcz" szyty na miarę swojego paska. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 (permalink) | ||
![]() Cytat:
Nie ma podstaw do tego, żeby mówić, że Powietkin był w słabej formie. Sam mówił, obóz przepracował bardzo solidnie. Nie szukaj wymówek. Zawsze był dziurawy i mi to Wiechu pisał, ale sam nie sądziłem, że AŻ tak. W czym niby Powietkin był aż tak słaby ? Ja w tej walce widziałem więcej plusów Hucka niż minusów Powietkina. Zrozum, że to co pokazał wczoraj Powietkin to żaden wstyd. Naprawdę. Dał świetną walkę. To, że faworyt nie pokonał krytykowanego mocno pretendenta wyraźnie to od razu mistrz w słabej formie ? A może pretendent w dobrej ? Price na pewno nie znokautowałby w 1 rundzie Hucka, to jest nierealne. Cytat:
Zresztą ja dalej mam spore wątpliwości do werdyktu, obejrzę jeszcze raz, wypunktuję i napiszę coś konkretnego. Jakby to Huck bronił pasa to na luzie byłoby UD - z całą pewnością. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 (permalink) | |
![]() Cytat:
Dla mnie to Huck walczył swoje, a Povetkin leci w dół. On tym, ze nie ma szans z bracmi wiedziałem od dawna, ale teraz gdyby wyszedl do nich to mogłoby to się dla niego skończyć jakimś uszczerbkiem na zdrowiu, bo proste braci wchodziły by jak w masło. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 (permalink) | |
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Skąd: Dla nich hołd, dla tych noszących blizny, dla nich.. w imie dobra Ojczyzny.
Nominowany 120 razy w 42 Tematach
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 (permalink) | |
contender
![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 (permalink) | |
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Nominowany 19 razy w 6 Tematach
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 (permalink) |
prospect
![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Wiecie co... Od razu się przyznam że nie oglądałem wczęśniej żadnej walki Hucka w cruiser. Ale na podstawie tego co o Nim pisano wszędzie, wyrobiłem sobie o Nim pewną opinię. Potem obejrzałem z Saszą - i się trochę zdziwiłem.
Teraz obejrzałem znowu, na chłodno - i mam następujące wrażenia (pewnie zostanę za to zjechany, ale z drugiej strony patrzę "świeżym okiem", bez uprzedzeń ![]() Povietkin nie był w dobrej formie, ale wcale nie był taki słaby jak się wszędzie pisze. Największym problemem Saszy w tej walce był... lewy prosty Hucka. Od dawna uważałem, że styl Saszy, który bije z bliska sierpami i podbródkowymi, ale ma słaby cios i kiepsko się gibie - będzie ideolo dla wysokich gości z w miarę dobrym jabem - dlatego uwazałem że Fury dałby radę Povietkinowi - albo przynajmniej wyównaną walkę. W tej walce Povietkin pokazał, że każdy dobry jab gościa nawet Jego wzrostu jest dla Niego czymś strasznym. A Huck jab ma całkiem niezły - i szybki - i trafiał. Gdy Marco jabował Sasza miał zawsze ogromne problemy, tracił mnóstwo sił na obchodzenie i neutralizowanie tego jaba. Więcej i częsciej jaba, i Povietkin zszedłby na zawał z wysiłku. (to chyba najważniejszy błąd Hucka - za mało jaba, jednak) Cios z prawej Hucka - wcale nie aż tak potwornie bardzo sygnalizowany (Haye bije... obszerniej...) za to mocny, nie pozwalał Saszy poszaleć. Siła fizyczna - jak na gabaryt niezła, krzepę to Huck ma większą od Povietkina, i to widać. Tempo walki - dobre, przemyślane, Huck nie tracił dużo sił, wcale się aż tak bardzo nie podpalał, było widac czasem że celowo wymęcza Povietkina. Aż szkoda, że nie podkręcił w 11ej rundzie, bo by ubił Saszę bardzo brutalnie. Faule - były, ale wcale nie aż tak często i tak brutalnie jak wszędzie się pisze - Marco czasem się zatrzymywał z już uniesioną reką, gdy miał Saszę przytrzymanego w dole (swoją drogą, czego On cały czas Mu pchał łeb pod tą rękę...) Garda - i tu naprawdę moje wielkie zaskoczenie. "Styl żółwia" Wegenera jest u Hucka naprawdę niezły. Marco podnosi ręce, opuszcza, gdy jest atakowany niżej - schodzi gardą w dół i blokuje łokciami.. To jest podwójna garda, ale ruchoma, świadoma, nie takie kołki na sztywno jakie trzyma np. Helenius. Huck zablokował tą gardą naprawdę mnóstwo ciosów Povietkina na głowę i tułów. Generalnie, Povietkin miał problemy z biciem Hucka, bo tamten blokował gardą, nie bardzo mógł pozostawać w dystansie, i stamtąd doskakiwać bo tam Huck pykał Go prostym, a gdy wchodził bliżej Huck albo go przepychał, albo odpalał prawą i to już w ogóle było niefajne. Daltego Sasza tak się mordował, bo Huck zmusił Go do olbrzymiej pracy na ringu. Povietkin zawsze będzie miał problemy z Huckiem. Co więcej, bedzie miał problemy z każdym zawodnikiem z dobrym jabem, którego nie będzie mógł stłamsić fizycznie. Huck nie powala "asortmentem", ale to co ma, wykorzystuje mądrze. To czego mu głównie brakowało to większa nieco precyzja ciosu z prawej, i więcej jabów. Podobały mi się też te Jego ataki - naprawdę fajna zmiana tempa walki, przeciwnikowi naprawdę ciężko wyczuć kiedy On skoczy, to musi być dość frustrujące. Facet naprawdę ma też jaja, bo wszyscy skazywali Go na pożarcie, że idzie tylko po kasę, a On w pierwszej walce w HW wyszedł serio wywalczyć ten pas, i wcale dużo Mu nie brakowało.. Chyba Go polubiłem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Gala w Stuttgarcie. Powietkin - Huck ZAPOWIEDŹ | Tomasz Nowak | Newsy | 0 | 22-02-12 14:46 |
Rahman protestuje w sprawie walki Powietkin - Huck | Paweł Kulig | Newsy | 15 | 27-12-11 22:17 |
Kto pierwszy do walki ze zwycięzcą Marqez - Diaz? | Adrian Golec | Newsy | 2 | 19-07-10 20:28 |