Kontuzja ramienia, jakiej nabawił się
Elio Rojas (22-1, 13 KO) podczas ostatniego treningu, wykluczy go z zaplanowanej na 11 września walki unifikacyjnej z
Yuriorkisem Gamboą (18-0, 15 KO). W związku z zaistniałą sytuacją, jeden z czołowych pięściarzy P4P - Celestino Caballero (34-2, 23 KO) wyraził chęć stoczenia pojedynku z genialnym Kubańczykiem.
34-letni Caballero zapewnia, że nie jest to dla niego żaden problem, aby 11 września stanąć naprzeciw niepokonanego Gamboy. Twierdzi, że od dawna jest w treningu i bardzo zależy mu na tej walce.
Od dłuższego już czasu dochodzą informacje, jakoby Panamczyk zabiegał o możliwość skonfrontowania się z Gamboą, bądż
Juanem Manuelem Lopezem; używając często niewybrednych porównań, chce w ten sposób sprowokować któryś z obozów do podjęcia rękawicy.
To nieprawda, że ich unikam, chcąc wielkich sum. Spójrzcie na nasze kariery, na rankingi, listy P4P - jestem ponad nimi i interesuje mnie równy podział pieniedzy. Oni chcą, żebym jak kelner, wyszedł do ringu za darmo. Wyjdę do ringu z obydwoma, jeżeli w umowie będze równy podział pieniędzy. Tego oczekuję i nie zmienia tego fakt, że Rojas zgodził się na inne warunki. On jest mistrzem a ja super mistrzem, mam na koncie zunifikowane tytuły w limicie do 122 funtów. To jest zupełnie inna sytyacja, ponieważ notowany jestem na szczycie wszystkich rankingów. Kibice chcą, abym 11 września spotkał się z Gamboą - mówił Caballero.
Zobacz rekord zawodników:
Aby zobaczyć link załóż konto: zarejestruj sie