| 04-05-09, 10:01 | |||
|
Walki Boksu:
|
|||
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jan 1970
Bet Cash: 642 Wpisy: 1
Nominowany 1 raz w 1 Temacie
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
Zaczęło się ostro dziać na stronie i przyznam, że trochę się nie wyrabiam z sprawdzaniem i zatwierdzaniem newsów. Trzeba po mału zacząc porządkowac dodawanie artykułów, więc piszcie wasze propozycje i uwagi. Na pewno trzeba zrobić rangę redaktor i specjalny dział na forum widoczny tylko dla redaktorów. Tam np. trzeba ustalić zasady, że każdy kto chce napisac jakiś tekst to od razu da tam znać żeby ktos inny juz o tym nie pisał.
Na pewno trzeba wprowadzić żelazne zasady dodawania artykułów bo ja mam za dużo pracy z poprawianiem. 1. Zawsze dodawaj tagi. Nie dodajemy samych nazwisk tylko imie i nazwiko boksera i przedzielamy przecinkami. np. Jeśli piszemy tekst w którym Andrzej gmitriuk mówi o walce gołota vs adamek to w tagach ma być "Andrzej gołota,tomasz adamek,andrzej gmitriuk" 2. Na końcu artykuły dodajemy dopisek "Zobacz rekord zawodnika/ów" i wklejamy link do boxrec. Nie trzeba juz nic w tym linku dopisywać i przerabiać go. Skrypt robi to za nas automatycznie i wystarczy wkleic tylko link do strony boxrec danego boksera. 3. Zdjęcia najlepiej wrzucamy tu i od razu przy wrzucaniu zaznaczamy opcję resize image 100x75. Żeby zamieścić zdjęcia w artykule to link do zdjęcia wklejamy tak BARDZO PROSZE O PRZESTRZEGANIE TYCH ZASAD Na razie zatwierdzam 90% tekstów, ale niedługo zamierzam być bardziej wybredny i zatwierdzac te najlepsze bo niektóre są po prostu za krótkie. Będę tutaj jeszcze pisał dalsze uwagi jakie mi się nasuną |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Bet Cash: 9999 Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 5 |
a dlugo jeszcze dodawanie newsow na takich zasadach bedzie obowiazywalo? Kiedy mniej wiecej planujesz wybranie zespolu redakcyjnego?
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Bet Cash: 500 Nominowany 47 razy w 18 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 2 |
Zet. w kwestii tagów rozumiem , że pijesz do mnie. Więc jak chcę otagować to wyskakują mi jakieś błedy, że tagów za dużo itd. Może to wina komputera, z którego piszę. Nie wiem.
W każdym razie jeśli chodzi o długość artykułów to u mnie chyba jest ok? Pozdrawiam M. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Redaktor Boxing.pl
|
arty sa ok
wklej mi błąd jaki ci wyskakuje przy tagach. są ustawione, że jeden tak maksymalnie 25 znaków razem ze spacjamiacha i nie piszcie polskich liter w tagach |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
challenger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Bet Cash: 820 Nominowany 17 razy w 6 Tematach
|
dzisiaj napisalem swoje pierwsze newsy, postaram się zeby kolejne posiadały juz wszystko, co powinny, tj zdjecia, boxrec, no i postaram się wydłużyć co nieco.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Redaktor Boxing.pl
|
Marcin tagi. Ciagle piszesz same nazwiska. Ma być imię i nazwisko każdego boksera to bardzo wazne. Po drugie to jak się daje link do boxrec to nie trzeba juz ręcznie pisac imię i nazwisko boksera bo to się już samo bierze i wstawia. Wystarczy sam link do boxrec.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Redaktor Boxing.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Bet Cash: 500 Nominowany 47 razy w 18 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 2 |
Zet. sprawdz czy teraz newsa napialem poprawnie (tego o Bennama), czy zgadzaja sie w koncu tagi, zdjecie i rankingi boxrec. Jak cos nie tak to napisz zebym wiedzial co jeszcze jest nie tak.
Pozdrawiam M |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| artykułów, boxing.pl, pisanie, redaktorów |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|