|
|
#23 (permalink) |
|
Centrowiec to taka "prawda, która leży pośrodku". jak powiedzial pewien polski prof od logiki.
Niestety ale logika jest nieublagana i prawda moze lezec tylko po jednej stronie. "Każda instytucja, która nie została starannie zaplanowana jako prawicowa - z biegiem czasu staje się lewicowa" Prawo O'Sullivana Bardzo wazne do zrozumienia tego cytatu jest slowo czas. Podpowiedz jesli... masz problem z logika Jest slowem kluczowym!!! Centrowiec to klasyczny demokrata. Lewica ma swoje socjalistyczne idee, prawica swoje chrzescijanskie. Centrum twierdzi ze prawda lezy posrodku. Ja bym to nazwal umywaniem rak tak samo zapewne myslal pan Prof. To ktos kto nie potrafi zajac stanowiska w sprawach ZASADNICZYCH. To wykwit demokracji ktora uczy ze kazdy powinien byc w swoich pogladach elastyczny zawsze gotowy do kompromisu. Taka postawa nie tylko napawa niepokojem lecz przeraza!!!. Nie przeraza... mnie skrajny lewicowiec typu Urban poniewaz wiem czego moge sie po nim spodziewac i jakie stanowisko zajmie. Dzieki temu jako obywatel moge przewidziec co sie stanie w przyszlosci za nim jeszcze cos wprowadzi w zycie i szybko podjac odpowiednie kroki by w jak najwiekszym stopniu ochronic rodzine. "...A skad wywodzili sie nazisci, faszysci, komunisci?..." Hitler zostal wybrany demokratycznie!!!!. "Centrowcy" to klasyczni demokracji. Jeszcze przed wybuchem II wojny swiatowej wiekszosc politykow uwazalo Hitlera za normalnego polityka a jego przemowienia nie wzbudzaly w nich przerazenia. Co wiecej przyklaskiwali mu gdy podbijal Austrie!!! Nasi politycy jezdzili z Goebbels-em ( MSZ III Rzeszy) na polowania. Stalin przez rzad francuski oraz media, wiekszosc srodowisk politycznych stanow i wielkiej brytani byl uwazany za "Wyzwoliciela od ucisku robotnikow i sprawiedliwosci"!!!!!! "po drugie to nie centrowe poglady sa niebezpieczne, tylko skrajnie lewicowe lub skrajnie prawicowe. Z reszta historia to pokazuje... " Po pierwsze slowo skrajne to tacy jak Ty przykleili normalnym prawicowcom i lewakom. Czysta gra slowek. Nas rozciagnac zeby dla Was znalazlo sie miejsce .W Chile po rzadach skrajnego lewicowca- komunisty- Allende ktora to doprowadzila do skrajnego glodu do wladzy doszedl w wyniku puczu wojskowego General Pinochet- tzw "skrajny" prawicowiec-. W ciagu dwoch lat zrobil z Chile najbogatszy kraj w ameryce lacinskiej. Do tej pory ponoc niezle sie trzymaja. Ja nie jestem "skrajnym" prawicowcem a normalnym prawicowcem,konserwatysta ale blizej mi do skrajnego prawicowca niz do centrowca bleee. Nie chcialbym wisiec miedzy lewa a prawa noga... Z tymi roslinkami to nie widze zwiazku z moja wypowiedzia. Ja tylko wykazalem pewna DZIWNA WRAZLIWOSC niektorych ludzi. zasadniczo centrowcy wydawaliby sie nie groznymi zwierzatkami. Takie miotajace sie bestyjki. Ale niestety centrowcy to czesto nieswiadome narzedzia wsrod prawdziwych przywodcow. ps. ja juz sie naczytalem to moge chodzic na silownie. Tobie radzilbym zaczac Ostatnio edytowane przez Taszun ; 01-31-2010 o 17:22 |
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Bet Cash: 9999 Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 5 |
No pewnie ze nie jestem konserwatysta.
Preferuje logiczne rozwiazania, a w tym przypadku logicznym rozwiazaniem jest oszczedzenie czasu, ktory musialbym poswiecic na czytanie tego belkotu, a tym bardziej na odpisywanie. Znam tworczosc Taszuna... wiem ze nie warto. |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Czuba sam go wywołałeś do tablicy
,odpowiedział ci w sumie sensownie , przestawił swoje stanowisko zawierając w tekście troche interesujących faktów, (O kilku rzeczach nawet ja niewiedziałem np o polowaniach z geobbelsem bede musiał zgłębić ten temat)Nie trzeba sie z nim zgadzać ale ,żeby tak kwitować go poprzez "stek bzdur"? Bez przesady, ten post Taszuna jest o wiele bardziej interesujący zawiera o wiele więcej treści i sensu niż felieton który zaczął ten temat. |
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Rookie
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Bet Cash: 500 Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
Bardzo słaby tekst!! Jak czytam nie raz tu teksty Pana Matusiaka i Pana Rogowskiego to mam takie dziwne wrażenie jakbyście Panowie tu leczyli swoje kompleksy....
"Maurat ma w swoim dorobku pas WBO interkontynentalny, ale to taki pas dla ubogich". Maurat czy Murat?? bo teraz nie jestem pewien czy o tym samym bokserze myślimy. Znając życie dostanę Bana za ta wypowiedz, nie lubicie na tym forum jak ktoś z zemnątrz pisze, choć byłem tu od 2005 to bany ostaje się tu za pisanie prawdy. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| kostyra, ubogich |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|