![]() |
|
|
|||||||

| Tags: adam kownacki, krzysztof wlodarczyk, maciej zegan, tomasz adamek |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| 04-05-09, 10:01 | |||
|
Walki Boksu:
|
|||
|
|
#4871 (permalink) |
|
Shaun George nie będzie łatwym oponentem. Widziałem jego dwie ostantie walki w LHW, z Byrdem i z Ballagou, w walce z Chrisem wyglądał imponująco w każdym czynniku a w ostatniej walce solidnego Ballagou rozwalił już w pierwszej rundzie. Jest szybki i ma niezły cios, potrafi przywalić, Tomasz może się z nim pomęczyć przez jakiś czas niż z Banksem, bo od czasu porażek George przeszedł progres i według mnie jest w tej chwili lepszym bokserem niż Godfrey i w rewanżu to on wygrałby przed czasem. Tomek łatwej walki z Shaunem mieć nie będzie, aczkolwiek typuje TKO w granicach 7-8 rundy. Z Godfreyem to większych problemów być nie może, skoro Kraj go obił. Szkoda że nie dojdzie do walki z Byrdem bo to największa rozpoznawalność w USA jednak ale skoro żadna TV nie chce już Chrisa pokazać... no zobaczymy, trzymam w takim razie kciuki abyśmy szybko się dowiedzieli co dalej. Zamiast Hopkinsa będzie pewnie George, słabo to wygląda, ale zawsze coś, i może być efektowne zwycięstwo z coraz bardziej cenionym Georgem po jego walkach na ESPN.
|
|
|
|
|
|
|
#4872 (permalink) |
|
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Bet Cash: 9999 Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 5 |
co wy sie tak do tej porazki z Krajem przyczepiliscie? Kraj to wicemistrz olpimijski... taka to ujma?
Godfrey znaczy obecnie w cruiser wiecej niz George z reszta George'a pokonal i nie byl to tak dawno. George na tle Byrd wygladal dobrze ale na tle takiego Byrda kazdy by dobrze wygladal. Ballogou moze i byl kiedys solidny, ale teraz ma 40 lat, a przed walka z Georgem zostal zdeklasowany przez sredniaka Daniela Judah. George to nie jest dobry bokser... Godfrey jest od niego lepszy. |
|
|
|
|
|
#4873 (permalink) |
|
Godfreyowi udało się zaskoczyć Shauna w pierwszej rundzie, to tyle na temat ich walki. Później natomiast Godfrey męczył się z Batchelderem, z Derrickiem Brownem, został oklepany dość łatwo przez Kraja i dostawał przez 3 rundy lanie od Nwodo, jednak udało mu się trafić i poszedl za ciosem. Dla mnie Godfrey to typowi przeciętniak. A George złapał wiatr w żagle, jest na niezłym winning streaku i w ringu robi wrażenie. Dalej uważam, że w tej chwili jest lepszy niż Godfrey. A z pewnością bardziej rozpoznawalny w Stanach.
|
|
|
|
|
|
|
#4875 (permalink) |
|
A więc już niemal pewnym wydaje się walka Adamek-Godfrey 10 lipca w Newark. Liczę oczwywiście na wygraną Tomka. Potem rewanż z Cunnem lub walka unifiakacyjna - ta druga opcja bardziej mi się podoba najchętniej z udziałem G. Jonesa i to nawet jeśli Diablo miałby WBC. Bo na walki z amerykańskimi zasłużonymi gwiazdami + Glen Johnson to Tomek nie ma już chyba co liczyć niestety.
|
|
|
|
|
|
|
#4879 (permalink) | |
|
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Bet Cash: 500 Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4880 (permalink) |
|
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Bet Cash: 9999 Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 5 |
Gdyby Niemcom zalezalo to oferta Areny pewnie by przebila oferte main evetns. Wyglada jednak na to ze Niemcom nie zalezy.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|