![]() |
#1 (permalink) | |||||
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Nominowany 4 razy w 2 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
chyba nie ma tematu na jego temat więc założę
w tym roku, tzn. już w zeszłym 2011, miał premierę film na jego temat "Bokser", chyba narazie był puszczany na festiwalach filmowych, ja nie śledzę telewizji, nie wiem kiedy będzie jego premiera w tvnie ale chyba niebawem powinna być opis z filmwebu: "Bokser" inspirowany jest życiem i karierą sportową Przemysława Salety. To historia człowieka, którego życie, dotąd podporządkowane karierze, zmienia się pod wpływem choroby córki. w roli głównej Szymon Bobrowski który zagra tytułowego boksera, jego żonę zagra Anna Przybylska, amerykańskiego promotra zagra Marek Probosz (zagrał w nowym Janosiku z 2009 ale nie potrafię go skojarzyć kim był), z pozostałych osób bardziej znanych to Katarzyna Maciąg (serial Teraz albo nigdy), Krzysztof Kiersznowski (ja go kojarzę tylko jako Wąskiego z Kilera ![]() ![]() jest to 4 film z serii "Prawdziwe historie" robiony przez TVN, poprzednie tytuły to: * – film opowiada o porwaniu i zamordowaniu Krzysztofa Olewnika. Dla potrzeb filmu nazwisko Olewnika zostało zmienione na Orłowicz. * – drugi film opowiada o tragicznym wypadku w Tatrach. 28 stycznia 2003 grupa licealistów zginęła w lawinie. * – trzeci film opowiada o górniku Zbigniewie Nowaku, który podczas katastrofy górniczej w kopalni Halemba w 2006 roku przetrwał pod ziemią 111 godzin. następne w produkcji to: *Jaś - mój biegun - film opowiadający historię Jana Meli. *Bokser - film opowiadający historię polskiego boksera Przemysława Salety *Hala - film opowiadający o Międzynarodowych Targach Katowickich, wystawie gołębi pocztowych. *Agata - film opowiadający historię siatkarki Agaty Mróz. póki filmu nie ma można sobie obejrzeć urywek z programu Co Za Tydzień, link w tytule poniżej ![]() a to ze strony prawdziwehistorie.tvn.pl ![]() ![]() opis filmu: Film „Bokser” jest inspirowany życiem i karierą sportową Przemysława Salety. To wielowymiarowa opowieść. Z jednej strony o odwadze, poświęceniu, ambicji, woli walki i dążeniu do zwycięstwa za wszelką cenę. A z drugiej, o najtrudniejszych wyborach życiowych, wobec których człowiek zawsze staje sam. W rolach głównych zobaczymy: Szymona Bobrowskiego i Annę Przybylską. Reżyserem filmu jest Tomasz Blachnicki. Autorami scenariusza są Michał Godzic i Jarosław Banaszek, we współpracy z Eweliną Chyrzyńską. Producentem „Prawdziwych historii” jest Krystyna Lasoń. mógłby ktoś napisać jak już będzie wiadomo, a może już coś wiadomo, kiedy będzie premiera, ja nie śledzę telewizji i od roku nie znam dźwięku reklam tvnu ps. trailer Boksera, Jasia, Agaty już jest na głównej stronie wygląda całkiem ciekawie |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) |
champion
|
![]()
to w sumie bardziej film o dramacie sportowca postawionego przed trudną życiową decyzją jak o samym Salecie i bardziej pokazanie ludziom do czego jest zdolny rodzic dla własnego dziecka jak o jego życiu i sportowych osiągnięciach tak mi się wydaje,
ja mam takie pytanie co do niego, czy to co on teraz robi, te jego starty w KSW, czy to nie jest ryzykowne z tą jedną nerką jaka mu została? czy to niczego nie mu robi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) |
champion
|
![]()
ciężko jest powiedzieć, nie znalazłem nigdzie żadnego info, pewnie pozostanie czekać na zapowiedź na tvnie, wstępnie ten film miał być już w zeszłym roku ale chyba coś im się odwidziało, myślę że jeśli już jest trailer to pewnie nie później jak w I połowie roku go zobaczymy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 (permalink) |
![]()
Według mnie będzie to klapa, jak to w polskiej kinematografii.
W ogóle to Przemysław Saleta nie miał ani, nawet w miarę, ciekawej kariery bokserskiej, życie osobiste (nie wiem) też pewnie nie należało do najciekawszych. A ten dylemat... też mi dylemat. Każdy ojciec oddałby nerkę córce, gdyby wiedział, że jej życie jest zagrożone. Gdyby oddał obcej osobie, to już by była inna sprawa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) |
champion
|
![]()
podobno film o Salecie ma być w Wielkanoc, niedziela 8 kwietnia, ok. 22 ale się jeszcze wybada sprawę czy na 100%, tak w ogóle to to nie jest film o samym Salecie, jego historii, osiągnięciach itd itd, tylko kolejny filmowy odcinek z serii "Prawdziwe historie" z sportowcem w tle coś takiego mniej więcej
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Komentarzy | Ostatni post / autor |
Saleta ponownie górą w walce z Najmanem [video] | robercik | Newsy | 41 | 12-11-11 15:59 |
Walki Przemysław Saleta (1991-2006) | luki29 | Strefa ściągania walk | 1 | 06-11-11 12:12 |
Marcin Najman VS Przemek Saleta | Vittek | Inne sporty walki | 87 | 25-09-10 00:39 |