| 04-05-09, 10:01 | |||
|
Walki Boksu:
|
|||
|
|
#1 (permalink) |
|
challenger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Bet Cash: 500 Nominowany 37 razy w 13 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 2 |
Powiem przewrotnie, ze Odlanier Solis jest prospektem na miarę dzisiejszej wagi ciężkiej.
A mówiąc wprost: to FAKE prospect i jestem praktycznie pewien, ze po porażce z Vitkiem słuch o nim zaginie. To jest skandal, ze ten głupek dostaje title shot. Za co ? Za amatorkę ? Kogo pokonał Odlanier Solis ??? Za to można mieć setki pytań i zastrzeżeń do jego często obrzydliwych walk z journeymenami jak Long, Burnett czy Salif, czy bumami jak Duiven którzy po jego power punch'ach nie dość, że się uśmiechali to jeszcze prosili o więcej a sami przy tym celnie oddawali. Taki Burnett, który dowiedział się o walce na 48 h przed zrobił cięęeżki czasy Solisowi, który musiał go faulować żeby wygrać. Jak pierwszy raz zobaczyłem go z Sidonem to napisałem: Ile ten gość waży, przecież to był szczupły chłopak. I dlaczego tak fauluje... Od tamtej walki minęły trzy lata i dalej pytam o to samo. Jedna z największych ściem co do Solisa to siła jego ciosu. On bije bardzo przeciętnie. To widać w każdej walce np. z Batesem (ile razy on go trafił w szczęke ?), Salifem czy Longiem. MÓJ TYP: Vitalij do bramki, od 4 rudny to będzie obijania worka. Jak z Peterem. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Bet Cash: 9999 Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 5 |
Tez nie wierze, ze Solis cokolwiek zdziala, ale ciesze sie ze do tej walki dochodzi. Solis jest na mojej liscie bokserow, ktorych powinni pokonac bracia Klitschko, zeby calkowicie wyczysci HW i nie pozostawic zadnych watpliwosci.
Solis to nie jest moj wymarzony challenger, nie przypomina dzielnego rycerza w zlotej zbroi, ale z drugiej strony kto bylby lepszy? Ja tam wole Solisa niz Kali Meehana, ktory jest w czubie rankingow, Raya Austina, ktorego Wladek rozlozyl jedna reka i Vitali zrobilby z nim pewnie podobnie czy tez Aguilera, ktory robi kariere na zwyciestwie z kompletnie skonczonym Maskaevem. Tutaj po prostu nie ma dobrych rozwiazan. Kazdy pretendent stoi na straconej pozycji w walce z bracmi Kliczko. Jezeli Solis rzeczywiscie jest taki slaby to bedziemy miec niezle swinobicie i ty tez bedziesz usatysfakcjonowany
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Można się czepiać, że Solis jest zbyt słaby na szanse mistrzowską, ale wystarczy spojrzeć jacy "wielcy pięściarze" walczyli o pas w HW w ostatnich dwóch latach (Drummond, Johnson, Beck czy wypalony Rahman) żeby uznać, że nie jest skandalem to, żę Odlanier będzie walczyć z Kliczką.
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Zastawiam się ile ten Solis wniesie na wagę. Jak nie zrzuci to walka rzeczywiście będzie wyglądać jak z Peterem. A kolejnej nudnej walki Klitschki chyba psychicznie nie wytrzymam.
Wolałbym zobaczyć Witka z Tony Thompsonem. Czuję, że Thompson mógłby dać na prawdę ciężką walkę Ukraińcowi. Jakby się do tego wzmocnił kondycyjnie i trochę agresywniej zaczął boksować to miałby duże szanse na pokonanie Klitschki. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Ech a pamietam ze zanim doszlo do walki pojawialy sie komentarze ze Johnson jest jednym z tych zawodnikow ktorzy moga zagrozic braciom a teraz wymieniany jest w konteksie zawodnikow ktorzy nie powinni walczyc o pas. I wlasnie w taki sposob latwo jest deprecjonowac Kliczkow. Kiedy najpierw ich rywali sie chwali a pozniej uznaje za cieniasow. Jestem pewien ze tak samo zostanie potraktowany Eddie Chambers |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
champion
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Bet Cash: 9999 Nominowany 74 razy w 14 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 5 |
Kto mowil ze Johnson moze zagrozic braciom? Ja jako jedyny pisalem ze wytrzyma z nim pelen dystans i moze dac Vitkowi najtrudniejsza walke ze wszystkich po powrocie, a inni sie w glowe pukali i nie wierzyli ze wytrzyma do dziewiatej rundy.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Johnson powinien zostać zbanowany do konca życia za to co odwalił wtedy w ringu, dziwne że sędzia nie odejmował pu punktów za zbyt pasywną postawe , nawet jeżeli solis zostanie zastopowany w 2 rundzie ale przez ten czas bedzie starał sie walczyć i wyprowadzi kilka ciosów ,to już zrobi o wiele więcej niż ten żałosny pajac Kingpin. Jeżeli jego pasją życiową jest gibanie sie w miejscu to powinien zapisać sie na aerobik , btw wiecie ,że on więcej razy zachęcał(gestem rękami) vitka do ataku niż wyprowadził powerpunchów w całej walcE?
Ostatnio edytowane przez Wiechu ; 02-25-2010 o 19:01 |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
bum
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Bet Cash: 500 Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
Moim zdaniem Johnson w tej walce zastosował jedyną taktykę jaka mogła dać mu szansę na zwycięstwo-zachęcać Vitka do wyprowadzania ciosów i dzięki obronie nie dać sobie zrobić krzywdy.Kingpin zakładał,że Vituch nie wytrzyma kondycyjnie i wtedy będzie mógł go skończyć.A że Johnson się przeliczył to zrobił wrażenie jakie zrobił.Ale uważam,że chciał wygrać tą walkę.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| kliczko, odlanier, solis, versus, vitalij |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|