04-05-09, 10:01
Reklama

Podziękowań: 0
Podziękował 2 x w 2 postach

Walki zawodowego Boksu:

stare 02-08-2010, 22:06   #781 (permalink)
Rookie

Bet Cash: 500
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Marcin, a zrobił na Tobie wrażenie Haye w walce z Wałujewem? Bo na mnie też nie. Takie są niektóe walki. Tylko nie ma sensu się bać, Tomasz jednak wiele razy pokazywał, że potrafi być coraz lepszym.
Mam nadzieje że wysnuja tam odpowiednie wnioski i będzie lepeij. Są spore szanse, bo chłopak jednak talent ma i wygrywa. Trzeba się cieszyć, i tak jest wielki. To dlatego nasze wymagania tak urosły.

Salces, adamek miał podobnie, czyli słabo to wygląda,bo zwykle był lepszy od rywali. Ale macanek w zwarciu to byś może nie liczył, za to z tymi samymi kryteriami policzył Adamka, najlepej z uwzględnieniem celnych, bo inaczej to mało dokładne będzie.
dr_aus jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 02-08-2010, 22:18   #782 (permalink)
Redaktor Boxing.pl

Nominowany 47 razy w 18 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

Walka Haye z Wałujewem była przerażająco nudna. Ale to przez dysproporcję gabarytów bo boksersko Haye wciąga ruska tyłkiem.
Lubiłem zawsze oglądać Adamka (walki z Briggsem czy Cunnem były bardzo emocjonujące) ale w tej walce po prostu niczym mi nie zaimpopnował, walczył ze średniakiem i sam wypadł średnio. Z Arreolą ma wg mnie duże szanse ale może piszę tak bo w ogóle nie cenie Arreoli i uważam , że gdyby amerykanie mieli ciężkich o nikt by o tym kl;ocu nie słyszał. A że nie mają to promują nawet taką drewnianą miernotę.
Nie mam wątpliwości , że z Kliczkami Adamek szans nie ma żadnych (może poz alucky puchem), co więcej nie widzę go też specjalnie z Haye i Chambersem (za szybcy) ani z Powietkinem (lepszy od Adamka pięsciarz). Nie będe wyciągał daleko idących wnioków tylko z walki z Estradą ale wg mnie Adamek nie jest jeszcze gotowy na wyzwania w tej wadze. On sie chyba nie czuje dobrze ważąc 100 kg.
Marcin Zimerman jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 02-08-2010, 22:23   #783 (permalink)
prospect

Domyślnie

Ja osobiście jestem zadowolony z występu Adamka. Tak jak pisaliście wcześniej, Tomek przyzwyczaił wielu do widowiskowych bitew, a taki taktyczny pojedynek z Estradą nie przypominał tych z Briggsem czy Cunninghamem. Adamek nie był też dla wielu tak szybki jak z Gołotą, ale chyba zapomina się na jak różnych tłach występował Góral...

Widzę spore pozytywne strony walki z Estradą:

- Adamek wytrzymał presję walki z prawdziwym i niewygodnym ciężkim. Chyba nie jeden by zwątpił po tym, jak jego ciosy nie robią wrażenia na rywalu a na zadanie celnego ciosu jest tak mało miejsca...Adamek poradził sobie z tym dobrze.

- Adamek nie może być już uznawany jedynie za pogromcę "wypalonego" Gołoty i "nieprawdziwego" ciężkiego

- Wśród osób związanych z boksem i ceniących umiejętności nad hype'm Jason Estrada to bardzo wartościowy skalp. Na pewno pomoże to zaistnieć Adamkowi w zagranicznych mediach, zwłaszcza tych o największej renomie.

- Patrzymy głównie na występ Adamka, lecz popatrzmy na Estradę. To była chyba najlepsza walka w jego dotychczasowej karierze. Big Six stoczył dobrą walkę i był do niej b.dobrze przygotowany. Niestety tak jak wielu innych utalentowanych pięściarzy (Bowe, Toney, Solis), Amerykanin zbyt polega na wrodzonych zdolnościach, zaniedbując jednocześnie zdolności nabyte podczas ciężkich treningów.

- Po raz kolejny Adamek walczy z rywalem, którego inni czołowi pięściarze z reguły unikają (Briggs, Dawson, Cunningham).

- Występ Tomka nie był bezbłędny. Mam nadzieję, że będzie to bodziec do jeszcze cięższej pracy zarówno dla niego jak i Andrzeja Gmitruka oraz unikniemy samozachwytu i "zagłaskania" Adamka.
Jaffay jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 02-08-2010, 22:28   #784 (permalink)
Redaktor Boxing.pl

Domyślnie

Wg mnieAdamek troche zatracił swoją bokserską tożsamość i nie może się w ciężkiej odnaleźć. Toi jest dobry bokser ale walcząc ze 100 kilowymi kolesiami nie może już blokować ciosów twarzą. Jak tak będzie robił z Haye Powietkinem czy braćmi K to przegra przez KO we wczesnych rundach.

On ma wg mnie 2 drogi :

1 - brac walkę z Arreolą za 500 tysiecy a pozniej z Kliczką za jeszcze więcej

2 - walczyc w Newark z Madalonami, Kauffmanami czy innymi kolesiami z niezlym,i rekordami i zarabiac kase na wejsciowkach ktorych zawsze sie sprzeda ok 20 tys.

Zobaczymy co wybiorą z Zyggim. Ale wg mnie na walki z czolowka jest za wczesnie , no chyba ze z tym spaslakiem Arreolą.

stare 02-08-2010, 22:32   #785 (permalink)
journeyman

Bet Cash: 1214
Domyślnie

Cytat:
Napisał Marcin Zimerman Zobacz post
Adamek nie jest jeszcze gotowy na wyzwania w tej wadze. On sie chyba nie czuje dobrze ważąc 100 kg.
Zgadzam sie tu raczej w 100%, , Adamek w kazdej wypowiedzi podkreśla że to jego naturalna waga i czuje sie najlepiej, ale wg. mnie tak niejest ta waga dlaniego to juz zadużo, bedzie wiecej to bedzie juz coraz gorzej, Adamek to jest naturalny zawodnik "zawieszony" pomiedzy cruser , a cieżka ze wskazaniem na ta 1sza, jego waga optymalna to gdzies 94kg, dobrze mu robiło jak zbił te grosze do crusera i był odtłuszczony, żywy i taki energiczniejszy, trzeźwo patrząc i biorąc wszystkie za i przeciw to powoli sobie uświadomiłem, że w HW to zaszczytów on już zadnych niedostąpi, jak wychodził do Estrady to podali Age:34 i to mnie uderzyło , mi sie wydaje (chociaż życze mu inaczej) , że to już raczej schyłek kariery Adamka, niemówie pewnie obije jeszcze Arreole (zarobi kupe kasy na paru duzych walkach, na która niemialby szans w CW), ale poprostu... ehh szkoda że niema przynajmniej tych 5 lat mniej, obawiam sie ze nie JESZCZE , a niebedzie gotów juz nigdy na najwieksze wyzwania w HW
ArchieMoore jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 02-08-2010, 22:38   #786 (permalink)
prospect

Domyślnie

To co Ty nazywasz zatraceniem tożsamości, ja bym nazwał zdolnością przystosowania się do stylu rywala. Wiele osób nie potrafi wyobrazić sobie innego Adamka niż tego z Briggsem, Cunninghamem czy Gołotą. Adamek potrafi się lać ale potrafi też boksować. Walka z Banksem mogłaby zakończyć się niezbyt ciekawie gdyby nie właściwa taktyka i zmiana planu gry. Myślę, że powinnismy to w Adamku jako pięściarzu bardziej docenić.

Estrada i Arreola to dwaj kompletnie różni pięściarze. Nie wierzę, że Cris (oraz wielu innych dużych chłopców) podobnie tak jak Estrada wystrzeli szybkim prawym bezpośrednim lub kontrującym i zaskoczy Adamka. To ryzyko walki z szybkim ciężkim, a takim właśnie jest Estrada. Żeby Arreola "zmiótł" Adamka z ringu musi go najpierw trafić lub schwytać a z taka praca nóg jaką pokazał Tomek z JE czy Gołotą jestem dobrej myśli.

Dajmy Tomaszowi czas, bo moim zdaniem jego dotychczasowa kariera w HW jest obiecująca.
Jaffay jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 02-08-2010, 23:21   #787 (permalink)
Rookie

Domyślnie

No właśnie ta widowiskowość... on ma coś takiego, że jak dochodzi do wymiany, to niesamowicie wpada pomiędzy ciosy rywala, że prawie zawsze wyprzedza. Ile razy tak było, że niby dostawał a rywal leżał. Niby z Estradą było parę takich momentów, ale to nie to samo. Z Banksem czy Cunnighamem Dawsonem i innymi to musiałem 3 razy replay oglądać żeby skumać jak doszło do ciosu, a z Estrada jakoś tak monotonniej. Niby tak jak w większości HW, ale to nie jest wcale obiecujące.

Archi zgadzam sie, jak na mój gust te 3-4kg wcale nie są mu potrzebne. Nie wiem czy organizm jest w stanie tak szybko zwiększyc dawki tlenu żeby uruchomić te kupę mieśni. Jeśli ma być walka niedłgo to niech on lepeij może skupi się na wytrzymałości, szybkości, technice a zostawi budowanie kg w spokoju. Nie sądzę żeby same kg był aż tak ważne, to nie są zapasy.

Pocieszające jest, że w jednym z wywiadów napisał, że jednak nie zmęczył się wcale tak bardzo lecz trzymał taktykę. Może to i słusznie, jeśli przyjąć że w niższych wagach wcgodzenie w te wymiany mają sens, bo jest w nich lepszy, o tyle w przypadku grożby padnięcia od jednego ciosu trzeba więcej podchodzić taktycznie.

Ostatnio edytowane przez dr_aus ; 02-08-2010 o 23:25
dr_aus jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 02-09-2010, 00:16   #788 (permalink)
Rookie

Domyślnie

Adamek na dzien dzisiejszy wazy za duzo.Jego organizm nie zdazyl sie do tego przystosowac. Sam zainteresowany twierdzi ze to jego naturalna waga ale mowi tak tylko dlatego ze nie musi sobie niczego odmawiac.Tak sportowiec nie postepuje. Jego trener od przygotowania fizycznego twierdzi ze Adamek podczas walki z Areolą bedzie wazyl jeszcze wiecej. To dla mnie jakis absurd. Adamek zawsze mial tendencje do ulegania wplywom pewnym ludziom ale myslalem ze jest na tyle rozsadny aby nie posuwac sie za daleko. Poza tym dziwi mnie przyzwolenie na to Gmitruka. Chyba ze on w tym zespole ma malo do powiedzenia? Odpowiedzmy sobie na pytanie jaki jest stosunek wagi do wzrostu najlepszych zawodnikow w tej wadze czyli np Wladka. Facet mierzy 2 metry a wazy z reguly okolo 109 kg. Wiec dlaczego Adamek przy swoim wzroscie ma wazyc 104 kilo w nastepnej walce???
Pseudopisarz jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 02-09-2010, 06:23   #789 (permalink)
bum

Domyślnie

Gmitruk chce żeby Tomek wazył 107kg..........
rambo2010 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 02-09-2010, 07:16   #790 (permalink)
Redaktor Boxing.pl

Domyślnie

Adamek ma ok 188 cm wzrostu (187?) a ponad 100 kilogramow to ZDECYDOWANIE za duzo on straci jedyny atut jaki ma w tej wadze tj szybkosc. Zobaczcie ile wazyl Frazier, Ali itd. Ktos wyzej napisal ze kariera Adamka jest u schylku. Niestety ale mam podobne wrazenie, jemu zostal z rok boksowania na poziomie pozniej to moze stoczyc pare walk w polsce za drobne. Mam jednak nadzieje ze wygra jeszcze z Arreola i zarobi troche na walkach z Kliczko czy Haye. Na dzien dzisiejszy to nasz jedyny zawodnik swiatowej klasy. Mimo wszystko wolalem go w Cruiser...
Komentarz

Tagi
adamek, estrada, jason, tomasz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania