boks, forum, zobacz
Wróć   boks, forum, zobacz > BoxingForum > Boks zawodowy na świecie
100bonus

Tags: ,

Komentarz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
04-05-09, 10:01
Reklama

Podziękowań: 0
Podziękował 2 x w 2 postach

Walki zawodowego Boksu:

stare 11-13-2009, 17:23   #11 (permalink)
challenger

Bet Cash: 500
Nominowany 37 razy w 13 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

Cytat:
Napisał Frazier Zobacz post
O co Ci chodzi z tym Włodarczykiem? Adamka do Włodarczyka nie ma co porównywać. Piszesz że Gunn to przeciwnik na przetarcie, a tym czasem Włodarczyk obija takich bumów przez całą karierę i jeszcze dostaje walki o pasek.
Ostatnio pisałeś, że Adamek dostaje walki z kapelusza. W takim razie z jakiej okazji Włodarczyk dostał 2 walki o pasek? Za obijanie Łotyszów i Słowaków o ujemnych bilansach?
Po pierwsze nigdzie nie porównuje Adamka i Włodarczyka, po drugie to Smerdijew jest na przetarcie a Gunn obroną pasa, po trzecie masz problem ze mną czy z czytaniem ze zrozumieniem ?

I za nim znowu podniesiesz krzyk to się zastanów kolega co zrobił Adamek żeby dostać walkę o MS WBC. Tam nawet nie było stałych starań promotora, szczebelek po szczebelku jak w przypadku Włodarczyka.

Masz spore luki w wiedzy o boksie. Pierwszą walkę o pas Włodarczyk dostał m.in ponieważ pokonał byłego MS IBF Mayfielda, drugą walkę z Cunnem zarządziła federacja, natomiast walkę o pas WBC Włodarczyk wypracował sobie na dokładnie takich samych starań promotorskich jak Fragomenii, Kraj i Erdei. Ja nie dyskutuje o tym czy to dobre czy złe, uczciwe czy nie, ale tak po prostu jest wszędzie, taki jest boks zawodowy.
Duncan jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-13-2009, 17:24   #12 (permalink)
challenger

Skąd: Dla nich hołd ,dla tych noszących blizny... dla nich.. w imie dobra Ojczyzny.
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Donovan
Nie, nie był solidnym contenderem i tak chcesz się spierać.
Widze że już doszliśmy do tego że ty wiesz lepiej na co ja mam ochote, to nie ja sprowokowałem nawijke o johnatanie bęksie , prześledz pare postów wyżej jeżeli spowodu natłoku zadań juz zapominasz co sam piszesz ,Poruszyłem jego osobe z racji swojej kultury osobistej, która nakazywała mi odpowiedzieć na twój post ale równocześnie zaznaczyłem że nie chce ciągnąc dalej tego tematu , bo mam inne ciekawsze sprawy do roboty niż dogłębne wnikanie w postac całkowicie latającego mi teraz koło dupy wyżej wspomnianego amerykanina.

Cytat:
Uproszczenie. Journeymanem jest też Grzesiek Soszynski i tego samego gatunku jest Banks - przeciętniak, którym się ktoś opiekuje.
To dosyć duże uproszczenie , mógłbyś o tym wcześniej ostrzegać badz zrobic jakaś legende w której zawżesz swoje uproszczenia czym pomógłbys mi i innym , bo ja w przeciwienstwie do ciebie nie umiem czytać w czyjichś myslach i opieram sie na tym co przeczytam , a gwarantuje ci że to że Banks był Journeymanen nie jest Powszechna i dominująca opinią na którymkolwiem forum bokserskim.

Cytat:
Ja nie zagłębiam się w Ciebie aż tak żeby Cię jakoś bardziej złożenie czy też w ogóle klasyfikować. Każdy Twój post traktuje indywidualnie. Nie wiem czy masz na klacie tatuaż Adamka natomiast powyżej otwarcie gloryfikujesz jego przeciwników aby podnieść przez to wartość jego zwycięstw a z tym samego Tomka.
Cytat:
Być może dlatego (ja nie stawiam teraz diagnozy, tylko opisuje objawy) jesteś krypto Adamko-popierdoleńcem. Możliwe nawet, że sam o tym nie wiesz.
Czyli to że Banks był solidnym contenderem to jest wielka gloryfikacja? To naprawde zadziwiające , i niech zgadne każdy kto powie jedno dobre słowo Tomaszku jest u ciebie w jednym worku z adamko-popieroleńcami?

To zakrawa o jakąś Fobie, Może to coś osobistego i niechętnie ci o tym pisać?

Bo wiesz co obaj wiemy że opisujesz "objawy" całkowicie błędnie i robisz to celowo , żeby sie ze mną pogryzć , możemy to wrzucić na wyższy poziom, "bez cenzury" ja nieskromnie powiem, że nawet lubie to robić i na osiedlu mi mówią że jestem w tym niezły ale ciężko mi potem wyhamować, Też moge sypać tekstami na poziomie; swój pierwszy raz przeżyłeś z Plakatem diablo na ścianie(chociaż może to była niekontolowana polucja i wcale tego nie chciałeś), a jego sztywna postawa w wielu walkach wynika z tego że zostałeś jego masażystą i "rozgrzewając go" dbasz bardziej o swój "interes".
Możemy i tak porozmawiać
Wiechu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-13-2009, 17:45   #13 (permalink)
contender

Domyślnie

Cytat:
Napisał Donovan Zobacz post
Masz spore luki w wiedzy o boksie. Pierwszą walkę o pas Włodarczyk dostał m.in ponieważ pokonał byłego MS IBF Mayfielda
Fajnie podkreśliłeś to byłego MŚ IBF Mayfielda. Tylko że on był mistrzem świata 8 lat przed walką z Włodarczykiem. Już nie wspominając kim był Mayfield, który walczył z Włodarczykiem, 2 walki z trzech ostatnich przegrał z Journeymanami. Czyli taki bokser jest przepustką do walki o MŚ? Który przez 7 czy 8 lat z rzędu przegrywał walki z każdym lepszym Journeymanem.
Już nawet nie będę przypominał, że Włodarczyk pokonał Mayfielda przez przekręt sędziowski.
Frazier jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-13-2009, 18:01   #14 (permalink)
prospect

Bet Cash: 35
Domyślnie

Cytat:
Ja nie dyskutuje o tym czy to dobre czy złe, uczciwe czy nie, ale tak po prostu jest wszędzie, taki jest boks zawodowy.
To więc czemu się dziwisz że Adamek dostał walkę o vacant WBC.
salces jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-13-2009, 18:01   #15 (permalink)
Redaktor Boxing.pl

Bet Cash: 1962
Nominowany 1 raz w 1 Temacie
Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do Karol Walczyński
Domyślnie

Cytat:
Tak, ale Banks jakoś tak łatwo poza tym jak bym nie próbował szukać analogii pomiędzy 37-letnim, porozbijanym Rossito a prime Cunninghamem.
Czepiam się, ale 32-letnim(chyba że metryki ma pofałszowane) - walki nie widziałem, więc nie wiem czy tam był przekręt, jak sugerujesz.

Cytat:
Uproszczenie. Journeymanem jest też Grzesiek Soszynski i tego samego gatunku jest Banks - przeciętniak, którym się ktoś opiekuje.
Na pewno nie postawiłbym go w jednym rzędzie z Soszyńskim. (ani nawet tylko jeden rząd wyżej)
Banks stoczył fajną walkę z Castillo i to już wystarczy żeby stawiać go wyżej(dużo wyżej).

Cytat:
Nie, nie był solidnym contenderem
A kto był jak nie Banks?(na rynku amerykańskim oprócz Godfreya i Floresa)
Rekord 20-0. Był wysoko w rankingach. Na rozkładzie pare fajnych nazwisk - Mayfield, Rossito, Castillo.

Cytat:
Teraz mnie Grzesiek zabiłeś....
Karol jestem...

Cytat:
aż się piwem zakrztusiłem. Nie pisz takich rzeczy bo spadnę z fotela i się potłukę.
Że miał dobrą taktykę na Adamka? Według mnie bardzo dobrą: wykorzystywanie przewagi zasięgu lewym prostym, boksowanie z kontry - próba zadania mocnego prawego co pare razy się udało(wiadomo że Adamek mocno się odsłania z lewej strony), nie wdawanie się w bitkę z twardszym(samemu mając słabą szczękę) i lepszym technicznie pięściarzem(Adamek by go wyboksował).

Według mnie to było optymalne ustawienie Banksa na Adamka; możliwie najlepsze wyeksponowanie zalet Banksa(przewaga zasięgu - lewa ręka, mocny prawy - przy kontrowaniu) i ukrycie wad(podejrzana szczęka), jednocześnie wykorzystanie mankamentów przeciwnika(mocne odsłanianie się przy atakowaniu).

Tak to wedłu mnie wyglądało. Może Ty inaczej ustawiłbyś Banksa,..nie wiem...

Ostatnio edytowane przez Karol Walczyński ; 11-13-2009 o 18:49
Karol Walczyński jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-13-2009, 18:16   #16 (permalink)
challenger

Skąd: Dla nich hołd ,dla tych noszących blizny... dla nich.. w imie dobra Ojczyzny.
Domyślnie

Dobra analiza rasiak! , że miała małe szanse na powodzenia to już inna sprawa;]
Wiechu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-13-2009, 18:26   #17 (permalink)
Redaktor Boxing.pl

Bet Cash: 1962
Nominowany 1 raz w 1 Temacie
Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do Karol Walczyński
Domyślnie

Cytat:
Napisał Wiechu Zobacz post
Dobra analiza rasiak! , że miała małe szanse na powodzenia to już inna sprawa;]
Wiechu, ja sam jak zobaczyłem jak Banks jest "ustawiony" pod Adamka i to co robi Tomasz(czyli pchanie na przód) to się za głowę złapałem, i sam do siebie: o ku***a Adamek nie pchaj się tak do przodu!!!

Adamek do przodu(bo był napalony na zadanie mocnego prawego, zamiast troche poboksować), a na to tylko Banks czeka i bum prawą ręką. I tak co chwila. Dobrze, że go Gmitruk uspokoił szybko.

A że się nie powiodło, to już inna sprawa. Adamek za twardy.

Ostatnio edytowane przez Karol Walczyński ; 11-13-2009 o 18:31
Karol Walczyński jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-13-2009, 18:54   #18 (permalink)
prospect

Domyślnie

Nie wiem o co tyle płaczu przez tego Gunna. W lipcu Adamek mial walczyc z Godfrey'em, ten spękał, a Tomek chcial zawalczyc jeszcze w lipcu, wiec wzial to co mógł. Gunn go wyzywał do walki juz od czasu walki z Banks'em. Korzystny podzial kasy, wiec dlaczego mial odpuszczac.
Roccoco jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-13-2009, 23:14   #19 (permalink)
challenger

Nominowany 37 razy w 13 Tematach
Nominated Art. Miesiąca - Nagród: 2
Domyślnie

Cytat:
Napisał rasiak4 Zobacz post
Banks stoczył fajną walkę z Castillo i to już wystarczy żeby stawiać go wyżej(dużo wyżej).
Zajebistą... dwa raz na deskach w przeciągu rundy, tarza się i wygrywa przez 'zapaść' Castillo. Wg. mnie walka sprzedana i pierwsza w szeregu utwierdzająca założenie, że Banks to journeyman.

Cytat:
A kto był jak nie Banks?(na rynku amerykańskim oprócz Godfreya i Floresa)
A może do cholery rewanż z Cunninghamem ??? Poza tym dlaczego wszystko zawężasz do słabej w Jułes cruiser...
Cytat:
Karol jestem...
Grzegorz Rasiak.

Vittek, nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, czy może piszesz takie rzeczy bezwiednie, ale ze względu na dobro tego forum nie będę pisać co Adamek mógłby zrobić 'spokojnie' i 'jedną ręką' z całą pewnością jednak nie pobić Jamesa Toneya. Chyba niektórym AP się zupełnie pomerdlało.

James Toney potrafi zrobić takie rzeczy jakich Adamek w życiu nie widział. Już nie tacy jak Adamek wyglądali przy nim jak dzieci we mgle...
Duncan jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 11-14-2009, 15:41   #20 (permalink)
journeyman

Wyślij wiadomość poprzez Yahoo do darulka
Domyślnie

Cytat:
Jakich osób ? Banks to był zwykły journeyman...
Banks w Stanach jest zupełnie nie znany, a jeśli byś zapytał kibiców boksu o pierwsze wrażenie to to, ze kupił walkę z Imamu Mayfieldem.
Nie wiem czy kupil czy nie, ale wygranie z Mayfieldem jednak osiagnieciem jest sporym. Taki Wlodarczyk np. z Imamu walki nie wygralby bez opiekunczych skrzydel promotora a chyba leszczem nie jest, co?:-) Latwo sie zapedzic w krytyce, Banks to silny facet i calkiem solidny bokser, z checia zobaczylbym go w ringu z Rudym, ciekawe czy poszloby tak gladko.

Ostatnio edytowane przez darulka ; 11-14-2009 o 15:46
darulka jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Komentarz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania