![]() |
#1 (permalink) |
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Sep 2002
Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
![]()
Szkoda, że zniknął wątek na ten temat, założyłem go, bo myślę, iż warto.
W wymienianych notowaniach prospektów w hw niejednokrotnie przewijało się nazwisko Nigeryjczyka S. Petera. Sądzę, iż to właśnie on obok Mesiego i Guinna - choć sporo od nich młodszy - powinien w niedługim czasie namieszać na górze. Peter 23 stycznia stoczy pojedynek z R. Davisem (z którym również wiązano spore nadzieje). Będzie to dla Samuela jak dotąd najwyżej notowany przeciwnik, choć raczej żadna przeszkoda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
challenger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Apr 2002
|
![]()
Z tego co ja widzia³em Petera to on musi siê jeszcze du¿o nauczyæ ¿eby mieæ szanse powa¿nie zamieszaæ , bo wg. mnie na chwile obecn± to np. taki wy¶miewany tu ostatnio Chris Byrd by go wypstryka³ jedn± rêk± bez wiêkszych problemów , no ale jego du¿y atut to ¿e jest bardzo m³ody i ma czas
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) | |
prospect
![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Apr 2003
|
![]() Cytat:
Walki zawodnikow jak Byrd sa doceniane tylko przez fachowcow, walki efektownych puncherow przez wszystkich. Jaja sa najczesciej jak dojdzie do walki nieefektownego, szybkiego, sprytnego technika z takim morderca puncherem. W 90% nagle puncher cos nie moze trafic, sam cos przyjmuje i po czesto nieciekawej walce przegrywa. Np. walka Tua - LL, walka niby nudna, bez emocji ale ile w niej pokazal LL, spokojne, sprytne punktowanie, chwila unikania walki, znowu punkt, znowu Tua nie moze wyprowadzic ciosu....itp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
challenger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jan 1970
|
![]()
Peter nie jest już takim młodzieniaszkiem. W tym roku kończy 24 lata. Wielu bokserów w jego wieku miało lepszych pięściarzy na rozkładzie. Już czas aby walczył z lepszymi, choćby z Dawisem, ta walka na tym etapie jego kariery może udzielić odpowiedzi czy nadzieje z nim związane są uzasadnione.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) |
prospect
|
![]()
Jesli sie nie myle to Sosna ma chyba 24 lata. Druga polowa 2003 roku miala byc "ambitna" dla Sosny, tak twierdzil jego promotoer i kilku forumowiczow. Juz jest rok 2004, moze niech Sosna sprobuje sil z Peterem. Promotor Petera na 1--% zgodzilby sie na taka walke. Gdyby Sosna wygral to bylby to NAPRAWDE OLBRZYMI SUKCES Smoczka. Stawiam 500zl ze Smoczek szybko z nikim konkretnym nie zaboksuje i przy pewnym farcie zakonczy rok z rekordem 38-1 i dalej bedzie kompletnie nikim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 (permalink) |
prospect
|
![]()
Chlopaki w Plocku to maja i kase i fantazje. Trzymam zaklad ze Bonin nie zakonczy roku 2004 z rekordem 38-1. :grin: :grin: :grin:
Trudno byc gorzej niz nikim :grin: :grin: :grin: Dobrze ze jestes optymista ze przegra z kims notowanym wyzej :grin: :grin: :grin: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 (permalink) |
contender
![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Aug 2003
|
![]()
Z tego co ja slyszalem, to Dragon i jego promotor mowili o roku 2004, chociarz nie chce sie ani upierac ani sprzeczac o ta kwestie. Ja cierpliwie bede czekal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 (permalink) | |
Rookie
![]() Zarejestrowany: Dec 2003
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) |
journeyman
![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2003
|
![]()
Panowie czas pokaże.
Co do przyszłości wagi ciężkiej to ja przewiduję albo: 1. marazm 2. mega pojedynki i powrót wielkich emocji. Na razie to ja bym proponował aby menedżerowie wyszli na ringi i się tłukli. Coraz bardziej się przekonuję, że waga ciężka to nie zawodnicy ale wielkie stacje telewizyjne. Długo przyjdzie czekać na nastepnego Tysona, który pogodziłby wszystkich i poustawiał po kątach. Co do młodych ciężkich daj im aby zaistnieli. Może.............. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|