![]() |
|
|
|||||||

| Tags: aleksy kuziemski, damian jonak, maciej zegan, mariusz cendrowski, mateusz masternak, ukasz maciec, wojciech bartnik |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| 04-05-09, 10:01 | |||
|
Walki Boksu:
|
|||
|
|
#1 (permalink) |
|
Miało być wielkie wydarzenie a tu cienko to wygląda. Wypadł Wach, teraz zrezygnował Grigorian z walki z Zeganem, przeciwnicy reszty są raczej mizerni.
No cóż, pozytyw taki, że zobaczymy w akcji na jednej gali kilku polskich pięściarzy, ale co z tego skoro żadna walka nie przyniesie większych emocji i nie odpowie na żadne pytania dotyczące przyszłości tych zawodników. Miała być nowa jakość a zanosi się na przeciętność. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
prospect
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Bet Cash: 500 Nominowany 0 razy w 0 Tematach
Art. Miesiąca - Nagród: 0
|
Taka ta gala Diamond , jak ze mnie wysoki blondyn.
Zanosi sie na słabą galę.Ściągną jakiś leszczy bo nikt mi nie powie że na miesiac przed galą da się skręcić niezłego rywala o nazwisku.Masternak , Bartnik, dostaną pewnie jakiś troche lepszy Peterów Knedlicków z karlovych varów , Kuziemski dostanie jakiś przeciętniaka.Miałem jechać na tę galę ale raczej nie pojadę- nie chce mi się ponad 600 kilosów na coś takiego jechać. Miał być hit , wyszedł kit- nie wiem po co się Grajewski pakuje z czymś takich.Polska to nie Stany , u nas nie potrzeba 4 promotorów , z czego jeden dosyć duży jak na Europę i trzech małych. lepiej jedna dużą , albo dwie duże grupy. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Damian Jonak - Vuk Mitić (12 rund o pas EBA - rzepie na ogonie federacji WBA, zatem ewentualna wygrana może umocnić Jonaka w rankingu)
Maciej Zegan - Pierre Francois Bonicel (12 rund o pas WBC International - jak wiadomo, pas dający pozycję w WBC) Mateusz Masternak - Faisal Ibnel Arrami Wojciech Bartnik - Rene Huebner Mariusz Cendrowski - Andrei Rimer Aleksy Kuziemski - Lars Buchholz Łukasz Macięc - Rico Meuller Kornel Matusewicz - Tomasz Siwko (15 rund, walka o pas PolSatu w kategorii super średniej, Polska Walka Stulecia ver. 3) Spodziewałem się na początku, że będzie lepiej, ale i tak nie jest źle. Szacunek dla Łukasza Macięca, który miał walczyć z Abramenko, ale jak przekazał mi jego drugi trener są zainteresowani typowym bokserem kategorii welter, prezentującym solidną klasę. Buchholz, Huebner to solidni rzemieślnicy, ciężko pracujący na chleb, Buchholz, nawet miał spore ambicje, wciąż o nich wspomina, Rimer jedyny, który ma ujemny rekord, ale mam nadzieję, że stawi przyzwoity opór. Natomiast rywale Masternaka i Zegana myślę, że reprezentują bardzo zadowalający poziom. Wg mnie obok walki Macięca, dwie najciekawsze. Grigorian jak wiecie zrezygnował. Ma 13kg nadwagi i jak trochę poćwiczył zaczęły się sypać stawy i mięśnie, czuł spory ból w wielu partiach ciała i stwierdził, że to nie ma sensu. A chciał, bo w prywatnych rozmowach Artur często mówi o tym, że okoliczności wygranej z Zeganem rzucają cień na jego dokonania i zawsze chciał tego rewanżu, niestety dopiero teraz pojawiła się taka szansa, a nie kiedy byli w szczycie formy. Artur kiedyś przyznał prosto w oczy Maćkowi, że z nim przegrał i że głupio mu było w taki sposób wygrać walkę. A to tak na marginesie. Natomiast Maciek nie krył, że walka z Grigorianem (odsyłam do kilku wywiadów) nie ma dla niego dużego wymiaru sportowego, jest to jedynie sprawa ambicjonalna. Natomiast Bonicel to rywal już naprawdę solidny, stawka pojedynku warta poświęcenia. Maciek jest teraz na obozie w Zakopanem, potem oglądamy taśmy Bonicela, trener opracowuje dalszy plan przygotowań i na 6 marca ma być możliwy obecnie szczyt formy. Na razie wygląda to bardzo dobrze i proszę Was, nie wyciągajcie wniosków jedynie na podstawie suchego rezultatu z walki. Tu nie chodzi o to, co mówi sam Maciek o tej walce, ale znam opinie trzech niezależnych osób, którzy w Berlinie na tej gali byli i widzieli jak to wyglądało. Jedynie zobaczenie walki może być źródłem rzetelnej opinii. Relacje widzów, którzy znają się na boksie mogą być podstawą do wydawania opinii, a twierdzenie na podstawie rezultatu walki, że Zegan zawiódł, zawalił, że się nie nadaje, że jest bez formy... Chyba nie wymaga komentarza. Jonak dostał Vuka Miticia, chociaż miało być trudniej. Tu się szczerze powiem zawiodłem, aczkolwiek patrząc na jego formę ostatnio, to wydaje mi się samobójstwem sprowadzenie jakiegoś naprawdę czołowego boksera. Ale tego nie wiem, aż tak nie siedzę w jego temacie. Ogólnie gala niezła. To nie jest to czego się spodziewałem, mówiąc szczerze, bo nie ma, że tak powiem, wisienki na torcie, ale jest grupa bokserów, która może stworzyć ciekawe widowisko. Sądzę, że jest to materiał pod kolejne, lepsze imprezy z tego cyklu, o ile to faktycznie będzie cykl (wiemy o co cho). Łukasz Macięc wzbudził mój szacunek, chociaż to powinno być normalne, to jednak podoba mi się jak zawodnik wymaga lepszego przeciwnika. Odezwałem się do PACO Lublin, ponieważ świetnie znam Abramenkę i mógłbym tu pomóc. Zresztą boksował u mnie w Ostródzie. Dostałem odpowiedź z podziękowaniem i informacją, że zwrócili się do Roberta Krzaka (matchmaker), aby znalazł typowego pięściarza kategorii welterweight (bo Macięc zmienia kategorię), reprezentującego wysoką klasę. Abramenko pod tym względem nie jest satysfakcjonujący. Słabszy rywal Cendrowskiego jest wynikiem jego sytuacji promotorskiej, bo to wolny zawodnik, więc pewnie ciężko mu o większą walkę organizowaną we własnym zakresie. Buchholz jak mówiłem jest bardzo solidny i ma być rywalem dobrym na powrót po porażce dla Kuziemskiego. Jak wiadomo miała być walka o EBA z Soszyńskim, ale ten wróci dopiero w maju, chyba, że znów coś będzie nie tak, ale póki co wreszcie jest w porządku. Najbardziej jednak zawiódł mnie rywal dla Kornela. Były zapowiedzi o dobrym przeciwniku, no ale wyszedł, jaki wyszedł. Grajewski, Kohl, czy King, pieniądze każdemu się gdzieś kończą. Widocznie zabrakło ich na ten pojedynek i wybrano ekonomiczną opcję. Ze względu na bliskie sąsiedztwo Siwko i Matusewicz pewnie przyjadą jednym samochodem, co pozwoli zaoszczędzić dużo pieniędzy. To tyle, buziaki panowie ![]() ![]() ![]() P.S. Tomek się przygotowuje, dlatego dziś nic nie pisał na forum. Ostatnio edytowane przez KoooRek1429 ; 02-10-2010 o 00:59 |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
prospect
|
Bez wątpienia najciekawsza walka to ta ostatnia.Rządzam aby był przekaz z tej walki na otwartym Polsacie i została pokazana jako main event.Kiedy konferencja prasowa? I jak mniemam w Olsztynie się odbędzie?
Ostatnio edytowane przez ludi14 ; 02-10-2010 o 06:15 |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
challenger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Bet Cash: 820 Nominowany 17 razy w 6 Tematach
|
no i gdzie jest ta nowa jakość.... szumne zapowiedzi, a wyszło... jak zawsze. gala może nie jest zła, ale jednak zapowiadano znacznie więcej. Znów będzie wielki tryumf polskiego boksu, cały świat padnie u naszych stóp. co z tego, jak rywale co najwyżej o trzy poziomy nad remizą.
ps. a co do walki wieczoru: kurde, mam nadzieje, że nie będzie trzeba na nią ppv kupować
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
No dokładnie, masz rację. Jest to o wiele poniżej tego, co na początku się zanosiło, ale ogólnie gala niezła. Gruszek na wierzbie, będą szyszki, ale za to dosyć dorodne ;]. Pierwsza impreza, zobaczymy, czy będą kolejne i wtedy mam nadzieję, że już konkretniejsze, jak chodzi o obsadę.
Pojutrze, u Ciebie w domu ;] |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
walka 15-rundowa ? jestem w szoku, ale jeśli to wyjdzie to chyba każdy bedzie usatysfakcjonowany. Oby tylko na zachodzie nie powróciła moda na 15-rundowe walki bo to wiąże się z dłuższym oglądaniem poszczególnych walk, a przecież wiadomo, że życie jest bardzo krótkie, tym bardziej będzie trzeba się ograniczyć tylko do walk tych najlepszych sław.
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
prospect